Att koppla en extern skärm till din bärbara Mac eller kanske koppla ytterligare en skärm till Imac är ett bra sätt att få mer gjort, få en bättre överblick över jobbet eller bara ha det lite mindre trångt om utrymme när du använder vår Mac.

I den här artikeln har vi fokuserat främst på skärmar som använder usb-c eller thunderbolt 3 som anslutning till datorn. Det kan vara riktigt smart för att exempelvis få både bild och i flera fall ljud, laddning till datorn och/eller fler usb-kontakter genom en och samma kabel. Flera av skärmarna kan använda traditionella kontakter (exempelvis hdmi eller displayport) för bildöveringen om du har en äldre Mac utan usb-c/thunderbolt 3-portar.

Missa inte! Allt vi får se i Macbook Pro nästa år – så blir 2019-modellerna

LG

LG 27UD88 – ett bra val i 4k med både laddning och hubb

Denna 4k-skärm från LG är ett stabilt val med bra specifikationer utan att prislappen blir alldeles för hög. Visst, det är knappast en budget-skärm men vi får i alla fall en 27 tum stor ips-panel med 4k-upplösning (3 84 0x 2 160 pixlar). Bildöverföringen sker via displayport över usb-c-standarden, och på skärmen finns även två usb-portar för att koppla in exempelvis tangentbord eller varför inte ett par hårddiskar. Skärmen klarar av att ladda vår Mac med upp till 60 watt. 60 Hz uppdateringsfrekvens och fem millisekunders responstid är heller inga dåliga siffror. Skärmytan är matt och panelen klarar 99 procent av srgb-spektrat.

Läs även: Här hittar du fler skärmar med usb-c

LG-skärmen har också två vanliga hdmi-kontakter för en äldre Mac, eller om du kanske vill kunna koppla in också en Apple TV till skärmen. Skärmen är inte sprillans ny på marknaden men det är ett bra val jämfört med exempelvis de rätt dyra Ultrafine-skärmarna, också från LG.

Mer information: LG.
Pris: Från 5 791 kronor hos Prisjakt.