Samsung thunderbolt 3-skärm

Samsung Thunderbolt 3 Curved Monitor CJ79 – världens första böjda thunderbolt 3-skärm

Detta nytillskott från Samsung är rykande färskt från IFA-mässan i Berlin (även om den också visats på CES i januari). Och för den med höga krav på snabba anslutningar är den riktigt intressant.Tack vare sin thunderbolt 3-kompabilitet tillåter skärmen tillkopplingar av allt möjligt, med hastigheter på upp till 40 GB/s. Skärmen kan med andra ord fungera som en hubb för egpu:er, raid-lösningar, fler skärmar eller varför inte Samsungs egna, nyligen uppvisade externa thunderbolt 3-ssd. På detta sätt är Samsung-skärmen mer imponerande än också Ultrafine 5k-skärmen, som bara klarar upp till 5 Gb/s genom sina portar.

Upplösningen är inte fullt lika imponerande. Vi pratar en bit under 4k, närmare bestämt 3 440 x 1 440 pixlar på en 34 tum stor panel med förhållandet 21:9. Skärmen kan även användas som två separata genom att visa material från två källor samtidigt. Uppdateringsfrekvensen är hela 100 Hz.

På Samsung-skärmen finns totalt två thunderbolt 3-portar (varav en används för koppling till vår dator), en displayport och två usb-3.0. Skärmen är kompatibel med både Mac och pc, men kräver alltså en thunderbolt 3-koppling. Laddning kan ske med upp till 85 watt.

Mer information: Samsung.
Pris: 9 995 kronor hos Dustinhome.