När Google släppte sin nya Youtube-app tidigare under året blev den minst sagt kontroversiell. Några nyheter var bra (som att kunna byta mellan användarkonton), men överlag sågade vi liksom många andra appen vid fotknölarna. Appen var svårnavigerad, bångstyrig och uppenbarligen inte utvecklad med Apple TV i åtanke.

Sedan dess har appen fått mindre uppdateringar som exempelvis gav tillbaka möjligheten att spola tillbaka klippet några sekunder genom att trycka på Siri Remote.

Nu har ännu en större uppdatering släppts till appen. Det skriver 9to5mac. Appen ska nu ha ett för Apple TV betydligt mer naturligt sätt att skrolla. Tidigare var den utvecklad främst med en så kallad d-pad i åtanke, något som bevisligen inte fungerade bra för Siri Remotes touch-yta. Bland mindre uppdateringar nämns att skrubbning i video nu är mer exakt och att startsidan fått mindre utseendeförändringar.

Apple TV
Youtube på TV OS.

För att uppdatera appen kan du gå till App Store på din Apple TV, söka efter Youtube-appen och där se om det finns en uppdatering tillgänglig. I så fall står det på köpknappen.

Apple TV 4K 32GB Pris vid test: 1789 kr.

Bästa pris just nu: 1714 kr