Iphone 6 och dess storasyskon Iphone 6 Plus innebar en monumental succé för Apple rent försäljningsmässigt när började säljas hösten 2014. Den succén kan snart komma att toppas av de inte mindre än tre Iphone-modeller Apple väntas släppa till försäljning under andra halvan av september.

Enligt uppgifter från Digitimes är Apples underleverantörer i full färd med att förbereda sig på att kunna skeppa flest antal Iphone-enheter sedan rekordtelefonerna Iphone 6 och Iphone 6 Plus.

Bland nyheterna väntar en efterföljare till Iphone X med uppdaterade interna komponenter, samt en större ”Iphone X Plus” med 6,5 tum stor skärm. Det blir den största Iphone-modellen någonsin.

Storsäljaren väntas dock den 6,1 tum stora lcd-modellen bli, en telefon som tros kunna ta de mest attraktiva delarna av Iphone X ned till en prisnivå där Iphone 8 ligger idag. Det är bäddat för succé, i alla fall om vi ska tro de analytiker som Digitimes talat med. Analytikerna att Apple kommer kunna kränga 70-75 miljoner enheter fram till årsskiftet, bara räknat de nya Iphone-modeller som lär släppas i september.