Tekniken för att trycka hårt på Iphone-skärmen och på så sätt få fram undermenyer och liknande har funnits på Iphone sedan 2015 i och med Iphone 6S. Ipad har aldrig fått funktionen, utan använder framför allt sedan IOS 11 långa tryck istället för 3D Touch.

Nu menar Barclays-analytikern Blayne Curtis att det är ”allmänt etablerat” att Apples alla 2019-modeller av Iphone helt kommer sakna 3D Touch. Det skriver Macrumors. Varför framgår inte, men det är möjligt att Apple inte längre ser funktionen som nödvändig. Kostnaden lär dessutom vara högre för en skärm som kan registrera hårdare tryck från andra tryck, jämfört med en enklare konstruktion som bara använder långa tryck för samma funktioner.

Läs också! Peppen: Här är allt vi får se på Apples september-event

Barclays framhåller dock att uppgifterna är preliminära och kan komma att ändras fram till nästa år.

Samma analysfirma menar även att vi kan få se uppdaterade Airpods denna tid nästa år. Denna höst kommer vi få se ett nytt trådlöst skal för att ladda lurarna på Apples Airpower som också påstås lanseras snart. År 2019 kan vidare bjuda på en billigare version av Homepod för att öka försäljningen. Färre än fem miljoner exemplar har sålts sedan lanseringen i januari i år.

Läs mer! Uppgifter: Airpods 2 kan få brusreducering nästa år

Apple AirPods Pris vid test: 1510 kr.

Bästa pris just nu: 1689 kr