Apple TV Plus har nu lanserats i över 100 länder, inklusive Sverige. Apple har bekräftat ett antal serier och filmer, och i trailern till tjänsten som släpptes i våras syntes ett par andra produktioner som fortfarande inte verkar riktigt klara.

Nedan samlar vi kommande titlar, både sådana Apple har bekräftat antingen i pressmeddelande, och sådana som företaget enligt rykten har på gång. På nästa sida går vi igenom några av de serier och filmer du kan se på Apple TV redan i dag.

Long Way up

Long Way Up

Uppföljaren till Ewan McGregors och Charley Boormans Long Way Down och Long Way Round. Den här gången är det elektriska motorcyklar som gäller, och resan de tar är genom Syd- och Nordamerika. Premiär 18 september.

Foundation

Apple har beställt tio avsnitt av en serie baserad på Isaac Asimovs klassiska Stiftelsen. I rollerna ser vi bland annat Lee paace och Jared Harris. Den produceras av David Goyer och Josh Friedman på Skydance Television, och Isaac Asimovs dotter Robyn ska också vara med på ett hörn. Premiär 2021.

Calls

Calls

Apple jobbar på en engelskspråkig version av franska Canal+ serie Calls, och sägs även har köpt rättigheterna till originalet som är en samling korta berättelser.

Losing Earth

Losing Earth

Apple äger rättigheterna till den här serien som handlar om miljöforskarna som försökte uppmärksamma världen på global uppvärmning och andra problem mellan 1979 och 1989. En intressant detalj är att Losing Earth har producerats av Anonymous Content som delvis ägs av Emerson Collective. Det senare företaget drivs av Laurene Powell Jobs.

Pachinko

Soo Hugh, som tidigare har jobbat med Under the Dome och The Killing, skapar nu en serie baserad på Min Jin Lees roman Pachinko, som handlar om fyra generationer koreanska invandrare.

Shantaram

Shantaram

Eric Warren Singer och David Manson ligger bakom den här serien som bygger på en roman av Gregory David Robert. Den handlar om en fånge som rymmer från ett fängelse i Australien och hamnar i Mumbais underjord.

Swagger

En biografisk serie om NBA-stjärnan Kevin Durant.

Time Bandits

Time Bandits

Enligt Deadline ska Anonymous Content, Paramount Television och Media Rights Capital producera en serie baserad på Terry Gilliams kultklassiker. Producent är ingen mindre än Taika Waititi, som även är personen bakom bland annat Thor: Ragnarök och Jojo Rabbit.

You Think It, I’ll Say It

Curtis Sittenfield skapar en serie om tio fristående avsnitt. Skulle haft Kristen Wiig i huvudrollen men hon blev tvungen att dra sig ur och ska nu bara exekutivproducera tillsammans med Reese Witherspoon och Lauren Neustadter.