Konceptet är inte nytt. Twelve South har haft liknande produkter tidigare, inte minst med Plugbug World som fungerar som en reseadapter för Macbook-laddaren.

Den ersätts nu av Plugbug Duo, med en extra usb-port. På vår laddare tar vi helt enkelt bort en yttersta delen med själva kontakten för eluttaget och byter ut den mot den illröda Plugbug. Det ger två extra usb-kontakter, och gör att vi kan driva och ladda totalt tre produkter från samma uttag. De två extra usb-portarna levererar 2,1 ampere, totalt 12 watt.

Läs också! Test: Smidig reseladdare som laddar allt – även din dator

Med i paketet följer adaptrar för de flesta länder i världen. Storbritannien, USA, Hong Kong, Singapore, Australien, Europa och Japan inkluderat. Adaptern kan alltså fungera lika mycket som en reseadapater för utlandsresan som ett smart laddningstillbehör i hemmet eller på kontoret. Inte minst för användare av enports-Macbooken kan det vara ett smidigt sätt att också kunna ladda sin Iphone, Airpods eller kanske Ipad.

Plugbug Duo är kompatibel med Magsafe, Magsafe 2, Apples senaste usb-c-laddare i de tre olika storlekarna, samt den 12 watt starka Ipad-laddaren. Priset är 549 kronor.

Missa inte! 7 becksvarta tips: Skona ögonen med mörkerläge i IOS