Tim Cook och kompani hade en hel del nyheter att visa upp under tisdagens Apple-event.

I centrum stod förstås nya mobiltelefoner, men vi fick även se nya modeller av Ipad och Ipad Mini, samt Apple Watch Series 7. Däremot lyste tredje generationens Airpods med sin frånvaro, men det lär bli aktuellt med minst ett event till senare i höst.

Iphone 13

Den stora nyheten i Iphone 13 och Iphone Mini är A15 Bionic, en sexkärnig processor som sägs erbjuda 50 procent högre prestanda än föregångaren. Dessutom erbjuds förbättrade kameror och längre batteritid.

Vad gäller Iphone 13 Pro och Iphone 13 Pro Max erbjuds ännu fler nyheter, däribland en Pro Motion-skärm och uppemot en terabyte lagringsutrymme.

Ipad

Nionde generationens Ipad erbjuder bland annat förbättrade kameror och dubbla mängden lagringsutrymme.

Ipad Mini

Sjätte generationens Ipad Mini har å sin sida fått en större skärm på 8,3 tum, något som innebär att Touch ID nu har placerats i sidoknappen. Dessutom har lightning-kontakten ersatts av en kontakt för usb-c.

Apple Watch Series 7

Avslutningsvis bjuder Apple Watch Series 7 på en snäppet större skärm jämfört med tidigare modeller. Det gör det bland annat möjligt att få plats med ett komplett tangentbord. En annan nyhet är att det nu ska gå snabbare att ladda klockan.