Apple visade upp en ny generation Ipad Pro, en helt ny Macbook Air samt – efter fyra års tystnad – en ny Mac Mini på sitt senaste event i New York (läs mer om dessa på följande sidor). Men ytterligare några fler produkter smög sig faktiskt in på Apple Store efter att eventet var slut. Här listar vi elva nyheter som du kan ha missat.

Missa inte: De största nyheterna från Apples event

Nyheterna du missade från oktober-eventet

1. Blackmagic Egpu Pro – nytt externt grafikkort

Apple säljer sedan tidigare ett extern grafikkort från Blackmagic, och sedan den 30 oktober vet vi att den här epgu:n också ska gå att beställa med ett kraftfullare grafikkort – nämligen AMD Radeon RX Vega 56 med 8 GB minne. Den tidigare modellen med ett AMD Radeon RX 580-kort säljs dock fortfarande.

När den nya, kraftfullare modellen ska börja levereras verkar dock mer oklart, på Apple Store kan vi i skrivande stund läsa ”inte tillgänglig för tillfället” om modellen.

Läs också! Blackmagic egpu: Designjuvel ger din Mac en grafikboost


Apples nya 18 watt usb-c-laddare

2. Ipad Pro kommer nu med en helt ny laddare

I paketet till nya generationen Ipad Pro hittar vi en laddare vi aldrig sett tidigare från Apple – nämligen en 18 watt stark usb-c-laddare med en ny form. Det gör att plattan laddar snabbare än med den 12 watt-laddare som tidigare följde med Ipad. I dagläget går laddaren inte att köpa separat från Apple Store.


Nyheterna du missade från oktober-eventet

3. Mer arbetsminne i dyraste Ipad Pro

Om du väljer Ipad Pro med maximala 1 TB lagring får du sex gigabyte arbetsminne istället för fyra gigabyte i modellerna med mindre lagring. Den extra minnesmängden ska finnas där för att hantera den större lagringsmängden, och de potentiellt större filerna vi kan vilja använda på enheten.


Nyheterna du missade från oktober-eventet

4. Flera färger på Macbook Air – varav en helt ny

Apple har äntligen gjort Macbook Air till en modern Mac på flera sätt, inte minst med retina-skärmen. Den kommer också i fler färger än tidigare: silver (ofärgad aluminum), rymdgrå och guld.


5. … medan Mac Mini bara finns i en enda färg

Rymdgrå verkar onekligen vara Apples sätt att signalera att vi talar om en proffsdator. Imac Pro säljs i rymdgrått, och nya Mac Mini finns enbart i rymdgrått. Inte alls i silver.


Nyheterna du missade från oktober-eventet
Apples alla Macbook-färger, här på en Macbook Air.

6. Macbook 12 tum får ett färgalternativ färre

Apples minsta Macbook fick faktiskt en nyhet på Apples oktoberevent, men det var inte Touch ID, tredje generationens tangentbord eller åttonde generationens Core-processorer – bara ett nytt färgval. Färgen är samma, något mer rosatonade guldfärg som finns i Macbook Air.

Därmed slutar också den gamla Macbook 12 tum i rosa guld att säljas. Från och med nu finns bara tre färgval på modellen.

Apple iPad Pro 10.5" 64GB Pris vid test: 6889 kr.

Bästa pris just nu: 6779 kr