Apple lämnar efter sig fyra nya prylar efter årets oktober-event. Det blev inga uppdateringar för Macbook eller Imac, inte heller några nya Airpods och den trådlösa laddplattan Airpower är fortfarande lika spårlöst försvunnen. Men på andra fronter kom hett efterfrågade nyheter.

Ipad Pro

Nya Ipad Pro med Face ID – och usb-c

Apple har gett nya Ipad Pro samma behandling som Iphone – tunnare skärmkanter, Face ID istället för Touch ID och gester istället för hemknapp. Lightning har bytts mot usb-c, och en ny modell av Apple Pencil kan nu laddas genom att fästas magnetiskt på sidan av enheten.

Ipad Pro finns i 11 tum, och börjar då på 9 695 kronor i Sverige. 12,9 tum kostar från 11 995 kronor.

Läs allt om nya Ipad Pro!


Macbook Air

Nya Macbook Air – första nyheten på tre år

Macbook Air fick under tisdagseftermiddagen sin första uppdatering på tre år. Namnet är kvar, den sluttande formen på chassit är kvar, men nytt är två stycken thunderbolt 3-portar som ersätter både den magnetiska Magsafe-laddningen och de tidigare usb-portarna. På insidan finns en dubbelkärnig Intel Core I5-processor och skärmen är nu av retina-kvalitet.

Priset blir dock betydligt högre än utgående modell – från 14 995 kronor.

Läs allt om nya Macbook Air!


Mac Mini

Mac Mini – tillbaka till sina rötter

Det tog fyra år, men till slut har Apple uppdaterat sin minsta stationära dator Mac Mini. Och datorn ger mycket kraft till ett (för Apple) förhållandevis lågt pris. Standard är en fyrkärnig Core I3-processor, vilken kan uppgraderas till en Core I7 med sex kärnor. Arbetsminnet börjar på 8 GB, men kan utökas till hela 64 GB. Samtidigt är datorn lika kompakt som tidigare – men kommer nu i rymdgrått.

Priserna börjar på 9 995 kronor.

Läs allt om nya Mac Mini!