7. Mac Mini-minnet kan uppgraderas – men akta garantin

Processen är fullt genomförbar, men inte lika enkel som att öppna en minneslucka. Bland annat måste flera delar inklusive fläkten monteras loss. Att det alls går är ändå en bra nyhet, för kommer du om tre år på att du behöver mer arbetsminne behöver du inte köpa en helt ny dator – det räcker med att sätta in mer minne.

Nyheterna du missade från oktober-eventet
Foto: Ifixit

Vi bryter inte heller garantin, så länge vi inte skadar något och så länge vi monterar tillbaka originalminnena i datorn innan vi lämnar in datorn för någon annan eventuell reparation. Har du inte flinka fingrar och viss datorvana kan det ändå vara tryggare att lämna in den för någon annan att göra det.

Läs mer! Så svårt är det att byta minne i nya Mac Mini


8. Ny Vega-grafik i Macbook Pro

Från och med slutet av november ska 15-tummaren gå att beställa med två nya grafikkort. Ett Radeon Pro Vega 16, eller ett Vega 20. Det ska enligt Apple ge upp till 60 procent snabbare grafik än Radeon Pro 560X. Några priser för grafikuppgraderingen finns ännu inte att tillgå.


Nyheterna du missade från oktober-eventet

9. Gravera din Apple Pencil

Precis som med de gamla Ipod-modellerna kan vi nu mera lägga till (gratis) lasergravyr på Apple Pencil när vi beställer den från Apple Store på nätet. Räkna dock med att det kan bli svårare att sälja pennan i andra hand.


Nyheterna du missade från oktober-eventet

10. Gamla Apple Pencil fungerar inte med nya Ipad Pro – och tvärtom

Att köpa en ny Ipad Pro blir snabbt dyrt om du också spanat in tillbehör som Smart Keyboard Folio och nya Apple Pencil. Det gamla tangentbordet och pekpennan går inte att hämta från en äldre Ipad Pro, utan måste köpas nya.

Det är dock ganska logiskt, det finns exempelvis inget sätt att para den gamla pennan med nya Ipad Pro, eftersom lightning-porten försvunnit. Gamla pennan säljs dock fortfarande eftersom den används till Ipad 9,7 tum och gamla Ipad Pro (som båda säljs fortfarande).


Nyheterna du missade från oktober-eventet

11. Genvägar i ny version

En nyhet som kan ha fallit under radarn är att Apples app för att bygga genvägar och automatiseringar med Siri som hjälp har kommit i ny version. Den senaste versionen (2.1) lägger till automatiseringar för bland annat klockan, väderstatus och konverteringar mellan olika enheter.

Läs även: De största nyheterna från Apples event