Under eventet i april presenterade Apple många stora nyheter:

Apple presenterade även några mindre nyheter, däribland nya Iphone-fodral och en ny version av Podcaster där det blir möjligt att betala för exklusiva poddar.

12 saker Apple inte berättade om på eventet

Tidspressen gjorde dock att Apple hoppade över ett antal saker som du helt enkelt får vara skarpsynt för att hitta på Apple Store. Här är några vi hittat.

Apple iMac VESA mount
Foto: Apple

Imac – kan fås med standard vesa-fäste

Är du sugen på någon av de nya färgglada Imac-modellerna, men har inte lust att använda standard-stativet, kan du faktiskt köpa den utan. Av någon anledning har Apple gömt modellerna med vesa-fäste på en egen sida. Priserna är exakt samma, men nu får du även köpa till det fäste du vill ha.

Apple touch id keyboard
Foto: Apple

Touch ID Keyboard – funkar med M1 Macar

Fingeravtrycksläsare på tangentbordet är ett smidigt sätt att logga in och bekräfta sin identitet på den nya Imacen. Men det kommer även fungera med andra M1-bestyckade Macar (inte Ipad Pro). Och det skulle förvåna oss om Apple inte snart släpper det som ett tillbehör, vilket de ju gjort med tidigare Magic Keyboard-modeller.

Apple Mac Mini
Foto: Apple

Mac Mini – smyghöjd nätverkshastighet
Hur mycket vi än gillade Mac Mini M1 så går det inte att komma undan att det var snålt med portar. Bara två thunderboltportar och nätverksporten var begränsad till gigabit ethernet. Men nu går det plötsligt att beställa den med 10 gigabit/s hastighet, för 1 250 kronor extra.

Apple Siri remote
Foto: Apple

Siri Remote – funkar till fler Apple TV-modeller
Den nya fjärrkontrollen, som äntligen fått en vettig navigeringsknapp igen, är inte bara till för den nya Apple TV 4K. Den funkar lika bra både till gamla Apple TV 4K och faktiskt även gamla Apple TV HD (som finns kvar i sortimentet och nu skeppas med nya fjärrkontrollen). Fjärren kan du nu köpa löst om du tänkt behålla din gamla Apple TV.

Siri Remote har inte inbyggd Airtag

Apple visar upp Airtags för att hitta borttappade saker och visar upp en ny fjärrkontroll, en av de mest borttappade sakerna i alla hushåll som har en tv. "Naturligtvis har de stoppat i en U1-krets i den" tänkte vi. Men icke. Istället får man osnyggt tejpa fast en Airtag på sin fjärrkontroll. Inte vad vi hade väntat oss av Apple.

apple tv 4k
Foto: Apple

Apple TV 4K stöder inte alls 120 fps

En av nyheterna med Apple TV 4K är att den stöder HDMI 2.1, som stöder 120 fps bildhastighet. Vad Apple säger i reklamen är att Apple 4K ”nu stöder 4K HDR i hög bildhastighet”. Aha tänkte vi, samma sak! Men nej, nyheten är att den nu kan spela HDR-material i 60 fps vilket tidigare bara gick med SDR. Inte lika imponerande.

Apple iPhone 12 skal
Foto: Apple

Fler skal till iPhone 12

Som vi tidigare rapporterat om kom det i samband med eventet 4 nya färger på silikonskalen. Du kan även få läderskalet och plånboken i mörkviolett, vilket förmodligen ska passa bra till den nya iPhone 12-färgen lila.

Apple iPad Pro keyboard
Foto: Apple

Nytt Magic Keyboard för iPad Pro

Som vi tidigare rapporterat om så passar inte dagens Magic Keyboard till den nya iPad Pro 12,9-tummaren med M1-processorn. Detta eftersom den är aningen tjockare än dagens iPad Pro. Hade du tänkt dig att uppgradera, men behålla tangentbordet, får du alltså fläska ut med fyra tusen till för ett nytt tangentbord också.

Apple ipad skal
Foto: Apple

Nya färger på skal till iPad

Det har dessutom släppts nya färger till Smart Folio till 11 och 12,9 tums iPad Pro och till fjärde generationens Ipad Air, och faktiskt även på Smart Cover för åttonde generationens iPad. Samt på Smart Cover för iPad mini.

Hermes simple tour jumping armband
Foto: Apple

Helt nytt armband för Apple Watch

För en gångs skull är det inte bara kosmetiska uppdateringar på armbanden utan vi har fått ett helt nytt. Det är det ”något påkostade” Hermès Simple Tour Jumping som kan fås i fem olika färgkombinationer och mönster. Det är åtminstone billigare än Hermès Attelage Double Tour som nu kan fås i fyra nya färger.

Apple Watch armband
Foto: Apple

Nya färger på armband för Apple Watch

Vi får även nya färger till den vanliga Sololoop, flätad sololoop, Sportband, Sportloop samt Nike Sportband. Det finns också en ny färg på Läderlänk-armbandet.

Hermes Airtag
Foto: Apple

Den svettiga prislappen på Hermes Airtags

Airtags lär bli en succé hos alla oss som ofta måste leta efter borttappade prylar. Men prylfinnar-brickan behöver tillbehör för att kunna fästas i något. Som nyckelringar eller bagagebrickor. Apples egna kostar 350-470 kronor styck. Men Apple nämnde att de finns från Hermès också, men utelämnade detaljen att de kostar upp till 4 995 kronor(!!!). Fast då ingår förstås en 350-kronors Airtag i priset…