Även om det inte blev någon ny hårdvara var det sannerligen inte ont om nyheter på måndagens WWDC-event. Det här är ett axplock av vad Tim Cook, Craig Federighi och kompani visade upp:

IOS 15

IOS 15

Först ut var IOS 15 och här fick vi bland annat se nya funktioner i Facetime, Meddelanden, kamera-appen, Apple Wallet, Kartor och Väder. Dessutom erbjuds nya verktyg som ska göra det enklare att fokusera på jobbet, träningen, bilkörningen och så vidare.

En intressant detalj är att det snart blir möjligt att använda Facetime på webben, detta även om man kör Android eller Windows.

Läs mer om IOS 15

Ipad OS

Ipad OS 15

Ipad OS 15 erbjuder å sin sida widgets på hemskärmen och Appbiblioteket, två funktioner som kom till Iphone förra året. Dessutom får vi se flera nyheter vad gäller multitasking.

Läs mer om Ipad OS 15

Mac OS

Mac OS Monterey

Årets version av Mac OS får namnet Monterey. De stora nyheterna är Universal Control, fullt stöd för Airplay, den nya appen Genvägar och en uppiffad version av Safari.

Läs mer om Mac OS Monterey

Watch OS

Watch OS 8

Vad gäller Watch OS 8 kommer Apple att lägga till möjligheten att hålla koll på din andning medan du sover. Dessutom blir det enklare att bläddra bland bilder och dela vidare via meddelanden eller mejl.

TV OS 15

Den stora nyheten i TV OS 15 är Shareplay, en ny funktion som gör det möjligt att se på filmer och tv-serier tillsammans med sina vänner på distans.

Icloud Plus

Betalversionen av Apples molntjänst byter namn till Icloud Plus och utökas med de nya funktionerna Dölj min e-postadress och den nya proxyn Icloud Private Relay.

Homepod Mini

Avslutningsvis fick vi även veta att Homepod Mini kommer till fler länder till hösten, men tyvärr är Sverige fortfarande inte med på listan.