Apples mars-event har blivit mer frekventa på senare år, och ofta har en Ipad varit huvudnumret. 2016 presenterades Ipad Pro 9,7 tum på vårkanten, tillsammans med Iphone SE. Året därpå höll Apple inget regelrätt event, men släppte femte generationens Ipad till ett lägre pris. I mars 2018 fick vi se sjätte generationens Ipad med stöd för Apple Pencil på ett utbildningsevent i Chicago.

Och nu är det dags för ett nytt event redan den 25 mars. Här är de prylar och tjänster vi tror att vi får se.

Läs också! Uppgifter: Årets WWDC hålls 3–7 juni

Apple streamingtjänst

Apples streamingtjänst lanseras på stjärnspäckat event

Kanske är Apple till slut redo att visa sin hett omtalade streamingtjänst för film och tv-serier. Underrubriken i årets eventinbjudan kan knappast bli tydligare: ”It’s showtime.” Det är med andra ord väldigt troligt att vi får se Apples hett efterlängtade streamingtjänst den 25 mars.

Minst två olika källor har tidigare rapporterat att Apple kommer lansera streamingtjänsten på ett marsevent, dessutom i sällskap av flertalet Hollywood-stjärnor.

Läs också: Så följer du måndagens event på din Apple TV

The Hollywood Reporter rapporterade under måndagen att stora namn som Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jennifer Garner, och J.J. Abrams fått inbjudningar till eventet. De tros också på olika sätt vara delaktiga i det material som kommer finnas tillgängligt på streaming-tjänsten.

Men även om (eller när) tjänsten visas upp är det inte säkert att vi kan använda den redan i mars. Vissa uppgifter pekar mot att den faktiska sjösättningen kan dröja till tidigast april, eller till någon gång innan sommaren. Andra uppgifter pekat mot att den kan dröja så långt som till hösten.

Priset kan enligt en uppgift hamna på 15 dollar, ungefär 140 svenska kronor innan skatt.

Hur troligt? Mycket troligt.

Läs mer! Allt vi vet om Apples kommande streamingtjänst


Apple News som prenumerationstjänst

Sedan en tid tillbaka äger Apple den amerikanska tjänsten Texture, och med det i ryggen finns flera tecken på att Apple snart är redo att lansera sin egen prenumerationstjänst för digitala tidningar och magasin.

Läs också! Undersökning: Ljummet intresse för Apples streamingtjänst

Kanske kommer den integreras i Apple News, ungefär som streamingtjänsten tros bli integrerad i appen TV. Här verkar dock lanseringen vara osäker. Enligt vissa uppgifter har utgivare fortfarande mycket svårt att komma överens med Apple om en rimlig ersättning.

Det är inte heller säkert att tjänsten blir aktuell för oss svenskar, då exempelvis Apple News inte finns i Sverige.

En tidnings- och magsintjänst stämmer kanske inte så väl in på temat ”It’s showtime”, så om en streamingtjänst är eventets huvudnummer kanske en nyhetstjänst får ses som nyhet nummer två. Om det hela inte rör sig om ett massivt paketerbjudande med både Apple Music, videostreaming, tidningar och kanske Icloud-lagring i en och samma tjänst, som vissa har spekulerat om.

Hur troligt? Troligt.


Blir det alls någon ny hårdvara?

Det låter inte likt Apple att flytta för mycket fokus från huvudnyheterna streaming- och magasintjänsten. Visserligen är det dags för nya Ipad-modeller i mars, och en Ipad är ju dessutom helt rätt pryl att konsumera både tidningar och strömmad video på.

Men Apple kan också välja att göra som man gjorde med femte generationens Ipad 9,7 tum: Att presentera nyheterna genom pressmeddelanden efter eventet. Eller så bränner man helt enkelt av nya Ipad-modeller i början av eventet för att sedan ägna merparten av tiden till tjänster.

Andra nyheter som nämnts i förbifarten som Airpods och Airpower känns dock betydligt mindre streaming-relaterat. Får vi alls se dessa låter ett pressmeddelande som det mer troliga.

Men oavsett hur vi får se eventuella nyheter, här är den hårdvara vi tror att kan få se på eller efter Apples mars-event.


Ipad 2019 (sjunde generationen)

En Ipad skulle onekligen vara en perfekt enhet för att konsumera allt från Apples nya filmer och tv-serier till att läsa magasin med. Särskilt på en skärm som växt från 9,7 tum till strax över tio tum.

Det är det ryktena säger om nästa generation av den billigare Ipad-modellen, och mars brukar som sagt vara Ipad-tid för Apple.

Hur troligt? Troligt.

Läs mer! Uppgifter: Ipad Mini 5 kommer 2019 – Ipad växer till 10,2 tum


Ipad Mini 5

Den här är mer osäker, men visst vore det intressant att se den efterlängtade uppdateringen av Apples mest bortglömda Ipad på ett mars-event. Vissa uppgifter pekar mot att den inte alls kommer i mars, men även om Apples nya tjänster lär var de största nyheterna håller vi fortfarande tummarna för att den minsta Ipad-modellen får en uppdatering. Om än en mycket liten sådan.

Hur troligt? Medel.


Ny Apple TV 2019
Bilden är ett montage.

Ny Apple TV – eller tv-dongel

Nej, inte ett enda rykte pekar mot att Apple har en ny mediaenhet redo för lansering redan i mars, men nog vore detta event det perfekta tillfället att släppa en ny Apple TV. Exempelvis en mindre Apple TV-dongel, som det tidigare ryktats om.

Läs mer! Apple kan släppa Chromecast-liknande tv-dongel

Men vi skulle inte satsa på att vi får se en ny Apple TV redan i mars. Istället har Apple satsat på Airplay 2-stöd och Itunes-stöd på tv-apparater, ett sätt att kratta manegen för företagets streamingtjänst.

Hur troligt? Inte särskilt troligt.

Läs också! Hela listan: Alla tv-apparater som får Airplay 2-stöd under 2019

Apple iPad Pro 10.5" 64GB Pris vid test: 6889 kr.

Bästa pris just nu: 6390 kr