Satechi Travel Charger 75 watt – smidigast och billigast

Satechi-laddaren är smidigare och mindre än de båda Macline-laddarna, men lyckas ändå klämma in totalt fyra usb-portar: tre stycken usb-a och en usb-c. Två av usb-a-portarna ger 2,4 ampere till laddande prylar. Den tredje porten är Quickcharge 3.0-certifierad men är klassad till 1,5 ampere för alla andra prylar.

Satechi Travel Charger 75W

Den totala effekten är minst i testet, 75 watt, men räcker säkert långt för många ändå. Usb-c-porten ger 60 watt till en laddande dator, och kan naturligtvis också användas för att snabbladda en Iphone eller Ipad med usb-c till lightning-sladd.

Att kunna ladda en usb-c-dator, en Iphone, en Ipad och exempelvis en powerbank från samma laddare är så klart guld värt, och även om den här laddaren inte är fullt lika kraftfull som Macline-alternativen så räcker den nog till för de flesta. Vi testar att ladda prylar från alla portar, inklusive vår Macbook Pro. Satechi-laddaren blir lika het som de andra laddare i det här testet, men visar inga tecken på att den inte skulle palla trycket.

Ingen usb-c-sladd medföljer i paketet. En nackdel, men priset är samtidigt aningen lägre än konkurrenterna. De båda Macline-laddarna må vara ytterligare lite mer kraftfulla, och en av dem bjuder på fler usb-portar. Men 75 watt är fortfarande bra nog för många. Formen är smidigare och, för den som bryr sig om estetiken, den grå färgen matchar en rymdgrå Macbook ganska väl.

Omdöme

Bäst i testVi håller Satechi-laddaren som en favorit i detta test, främst för en något smidigare form, ett mer oömt yttre och ett lägre pris. Både smart och snabb laddning i ett prisvärt paket!

Ett längre test av laddaren kan du läsa här!

Fakta: Satechi 75 watt Type-C Travel Charger

Testad: Augusti 2018.
Funktion: Usb-c-laddare för dator och andra usb-prylar.
Effekt: Totalt 75 watt. Maximalt 60 watt från usb-c-porten.
Nätspänning: 100-240 volt.
Total längd: 130 centimeter utan usb-c-sladd
Mått: 10,2 x 6,7 x 2,5 centimeter. 
Vikt: 316 gram.
Tillverkare/mer information: Satechi.
Pris: 649 kronor hos CDON.

plus

Usb-c-port för datorladdning.
75 watt räcker till det mesta.
Smidigast form.

minus

Usb-c-sladd medföljer ej.
Bara 60 watt från usb-c-porten.

Betyg: 4 av 5