Macline Multicharger 80 watt – laddar flest prylar

Ytterligare en laddare från Macline, men den här gången med fler usb-portar – fast lägre total effekt. Här hittar vi totalt fem usb-portar, fyra traditionella usb-portar samt ett usb-c-uttag. En usb-c-sladd medföljer i paketet för att ladda en Macbook av nyare snitt med usb-c-uttag, eller kanske en Nintendo Switch eller annan usb-c-pryl.

Macline 80W

Tack och lov har vi ett usb-c-uttag istället för en fast kabel, det gör att vi kan koppla in en usb-c till lightning-sladd och snabbladda en Ipad Pro eller Iphone från 2017 och senare.

Laddaren har en total effekt på 80 watt, medan usb-c-porten levererar maximalt 60 watt. Vi laddar vår Macbook Pro, en Iphone, en Ipad och ett stort externt batteri samtidigt, utan några tecken på att laddaren storknar.

60 watt genom usb-c-porten är inte optimalt för en 15-tummare, men räcker oftast, så länge vi inte gör några riktigt tunga renderingar eller exporter. Det betyder dock att en laddning från tio till 100 procent på vår Macbook Pro 2018 tar oss tre timmar och 15 minuter. Laddaren blir nästan brännhet, men det kan å andra sidan en Apple-laddare också bli under tung belastning. Som alltid ska laddare ligga fritt och inte täckas över eller stängas in i trånga utrymmen, ifall något skulle gå fel.

Usb-portarna är alla Quickcharge 3.0-klassade, vilket kan vara intressant för Android-användare. För alla andra kan nämnas att portarna klarar 2,4 ampere, vilket laddar även en Ipad i bra fart.

Laddaren är liksom ovanstående Macline-laddare tillverkad i ett mjukt, lent och vitt plastmaterial. Särskilt vit lär den dock inte vara efter att ha dragits längs golv eller slängts i en väska med massa andra prylar under längre tid. Satechi-laddaren har ett mer oömt yttre.

Sladdarna är gjorda i ett inte alls lika trevligt material. De känns billiga, stela och allt annat än följsamma, och det gäller som sagt båda Macline-laddarna.

Macline 80W
Ett litet ställ för placera laddaren upprätt medföljer också.

Billigare än att köpa en till Macbook-laddare

Bra köpPriset på 799 kronor gör det här till ett billigare alternativ än att köpa en till Macbook-laddare, om vi exempel vill ha en extra att lämna på jobbet. Apple-alternativet kostar 1 078 kronor för en usb-c-sladd och en 61 watt-laddare, och då ingår inte förlängningskabeln. Med Macline-alternativet sparar vi en slant, får en laddare som räcker längre (250 centimeter) och fyra extra usb-portar på köpet.

Fakta: Macline usb-c och usb-a Multicharger 80 watt ML-0166

Testad: Augusti 2018.
Funktion: Usb-c-laddare för dator och andra usb-prylar.
Effekt: Totalt 80 watt. Maximalt 60 watt från usb-c-porten.
Nätspänning: 100-240 volt.
Total längd: 250 centimeter inklusive usb-c-sladd.
Mått: 11 x 9,8 x 2 centimeter. 
Vikt: 238 gram.
Tillverkare/mer information: Macline.
Pris: 799 kronor hos CDON.

plus

Usb-kabel ingår.
Flest portar.

minus

Bara 60 watt från usb-c-porten.
Störst och klumpigast.

Betyg: 4 av 5