Oavsett om du behöver en smartare laddare att ha med på resan (kanske för hotellrummen som alltid har för få eluttag), eller om du vill ha en extra laddare att ha på jobbet eller i väskan, är det här mångsidiga laddare som kan ladda det mesta, med hög effekt genom ett enda eluttag. MacWorld kollar närmare på tre usb-c-laddare som alla också har en eller flera usb-a-portar. Två modeller från Macline, en från Satechi.

Test! Macbook Pro 2018: Så bra är Apples nya bärbara datorer

Macline 90W

Macline Usb-c-charger 90 watt – kraftfull, men ingen snabbladdning

Först ut är en laddare från Macline, och en kraftfull sådan. Den som kan sina Apple-prylar ser (och framför allt känner) direkt att den inte riktigt håller samma höga kvalitetskänsla som Apples produkter. Istället för glansig och repkänslig plast hittar vi här ett billigare, men ändå inte helt otrevligt plastmaterial. Framför allt sladdarna är av sämre kvalitet – stela och inte lika följsamma.

Det snudd på överflöd av usb-portar vi hittar i testets andra Macline-laddare hittar vi inte här. Här får vi nöja oss med en enda extra usb-port men att kunna ladda också vår Iphone, Ipad, vår powerbank eller andra tillbehör från samma laddare är ändå bra. För Macbook-ägare är det extra välkommet, då denna som bekant bara har en port. Porten ger 2,4 ampere, fullt godkänt.

På laddaren sitter även en usb-c-kabel för att ladda vår Macbook eller Macbook Pro med usb-c-uttag, eller andra usb-c-tillbehör.

Tyvärr är det en fast kabel, den sitter där den sitter och kan inte plockas loss. Hade laddaren haft en vanlig usb-c-kabel hade vi dels kunnat byta ut sladden ifall den går sönder, men framför allt hade vi då kunnat använda usb-c-porten för att snabbladda också en Iphone eller Ipad med en usb-c till lightning-sladd. Ingen riktig snabbladdning alltså, men usb-a-porten är som sagt rätt kraftfull ändå.

Laddningen sker oklanderligt. Laddaren har en total effekt på 90 watt, och vi verkar kunna använda all den kraften till usb-c-porten om det behövs.

Macline 90W
Inte bara 90 watt, systeminformation anger till och med 100 watt laddning här.

Alla laddare i det här testet har stöd för usb power delivery och fungerar därmed utmärkt för att ladda också en Macbook med usb-c. Har du en Macbook Pro i 15-tumsstorlek som vill ha lite mer kräm talar mycket för att det här är den bästa laddaren. Med 90 watt behöver vi aldrig tvivla på om den kan ge nog med ström åt datorn, oavsett belastning. Att den är rejält billigare än att köpa en ny Apple-laddare med sladd är ett stort plus. Synd bara att usb-c-kabeln inte är löstagbar.

Fakta: Macline Usb-c-charger 90 watt ML-0165

Testad: Augusti 2018.
Funktion: Usb-c-laddare för dator och andra usb-prylar.
Effekt: 90 watt.
Nätspänning: 100-240 volt.
Total längd: 273 centimeter inklusive usb-c-sladd
Mått: 12,5 x 5,9 x 2,5 centimeter.
Vikt: 269 gram.
Tillverkare/mer information: Macline.
Pris: 699 kronor hos CDON.

plus

Högst effekt, 90 watt.
Billigare än en Apple-laddare med sladd.
Lång sladd.

minus

Bara en extra usb-port.
Ingen snabbladdning för Iphone eller Ipad.

Betyg: 4 av 5