Att se batterinivån på Iphone och Ipad är lätt, men det gäller inte nödvändigtvis för eventuella tillbehör du ansluter via bluetooth. Många har en liten lysdiod som exempelvis blinkar rött när batteriet börjar ta slut, men för många produkter finns det faktiskt en inbyggd funktion i IOS för att hålla koll på alla anslutna tillbehörs batterier.

Läs även: Tipsen som ger dig betydligt längre batteritid i din Iphone

Svep in från vänsterkanten av skärmen för att öppna I dag-vyn i IOS 11, där du hittar IOS olika widgetar. Här finns till exempel väder, Siri-appförslag och kommande kalenderaktiviteter, beroende på vilka widgetar du har aktiverat.

Se Apple Pencils batterinivå

Skrollar du till botten här hittar du en Ändra-knapp, som leder till inställningarna för Idag-vyn. Där kan du ta bort och lägga till olika widgetar, och det är här du hittar en som heter Batterier. Lägg till den så får du en widget som visar batterinivåerna på många bluetooth-tillbehör.

Det fungerar med Apple Watch och Pencil från Apple, men också många tredjepartstillbehör som tangentbord och hörlurar. Tyvärr fungerar det inte med alla, men många Made for Iphone/Ipad-prylar har stöd för funktionen.