Enligt en ny rapport väntar en rejäl pryllansering från Apple i september. Den här gången är det ofta citerade Digitimes som presenterar en lång lista på produkter vi kan komma att få se redan nästa månad.

Först och störst är en ny 13 tum stor Macbook som kommer få ett pris på 1 200 dollar i USA, och bli en ny ingångsmodell till Apples Macbook-serie. I Sverige bör det innebära ett pris på minst 14 000 kronor. Om Macbook Air lever vidare framgår inte av uppgifterna.

Datorerna lär använda sig av Intels 14 nanometer Kaby Lake-arkitektur, och gissningsvis då den uppfräschade Kaby Lake R-serien i brist på större nyheter från Intels sida.

Läs mer! Nya rykten: Här är nya "Macbook Air”

Vidare rapporterar Digitimes att vi precis som tidigare rykten hävdat kommer få en helt ny generation Ipad Pro med 11 respektive 12,9 stora skärmar, mindre skärmkanter à la Iphone X samt Face ID som inloggningsmetod att ersätta Touch ID. Enligt Digitimes källor har Apple ”inga vidare planer” för Ipad Mini 4. Minstingen verkar alltså gå i graven snart, eller i alla fall inte få några fler uppdateringar.

Däremot tror Digitimes liksom många andra att Apple mycket riktigt kommer lansera tre nya varianter av Iphone X, men utan att nämna vad de kommer att kallas. På samma event kan vi även få se den sedan länge försenade Airpower, Apples laddplatta som samtidigt ska kunna ladda Iphone, en Apple Watch och Airpods med ett särskilt laddningsskal.

Läs mer! Läckt bild visar: Nästa Ipad Pro kan bli utan ”flärp"

Sist och minst räknar Digitimes med att Apple kommer skeppa nästa generation Ipad Pro med snabbladdare direkt i förpackningen istället för dagens svagare laddare på mellan tio och tolv watt. De nya laddarna kommer vara 18 watt starka och ha usb-c för att kunna snabbladda Ipad Pro.

Läs mer! Första bilderna påstås visa Apples nya snabbladdare

Apple MacBook - 1,2GHz DC 8GB 256GB 12" Pris vid test: 13895 kr.

Bästa pris just nu: 9997 kr