Mac OS Mojave fick det i år, men inte IOS 12. Det är efterfrågat av många, men ett mörkt läge som spänner över hela IOS har vi ännu inte sett röken av. Men oavsett om vi gillar ett mörkt läge för att det är lite snällare mot ögonen, eller bara för att vi tycker det är snyggare, finns det flera sätt att fixa det själva innan Apple implementerar funktionen i IOS.

Visst kan vi dra ned ljusstyrkan, och Night Shift i alla ära, men allra skonsammast tycker vi ett riktigt mörkerläge är. Vill du surfa lite bekvämare i mörkret är de här apparna och tipsen väl värda att kolla in.

Läs också! Minns du? Här är IOS-apparna som Apple dödade 

Firefox

1. Firefox

Vi skrev nyligen om den senaste uppdateringen av Firefox för IOS, som förutom en smartare hantering av flikar även gav oss ett särskilt ”nattläge”. Läget mörkar ned hela webbsidan och gör det klart bekvämare för ögonen. Allt är inte jättesnyggt (exempelvis bilder som har vissa typer av filter eller övertoning), och vi önskar att adressfältet samt navigeringsfältet längst ned också blev svart. Nåja, de försvinner i alla fall när vi scrollar. I övrigt är det här en väldigt välkommen uppdatering av Mozillas webbläsare.

Pris: Gratis.
Länk: Firefox i App Store.


DIY Dark Mode

2. Läsläget i Safari

Läser du långa artiklar i webbläsaren är läsläget i Safari inte att förglömma. Förutom att justera textens storlek och utseende kan vi även göra hela sidan svart. Extra snyggt och extra becksvart blir det såklart på en Iphone X med dess oled-skärm.

Läsläget hittas längst till vänster i adressfältet, genom att trycka på symbolen som visar textrader.


DIY Dark Mode

3. Youtube

Även Youtube-appen har fått sig ett mörkerläge på senare tid. Visserligen är väl tanken att vi mestadels ska kolla på video i appen, men när vi skrollar bland kommentarerna eller letar nästa klipp är det här mörkare läget klart snällare för ögonen. Rätt snyggt är det också.

Mörkerläget blir inte helt becksvart, däremot en väldigt mörk, grå färg. Läget kan slås av och på från inställningarna.

Pris: Gratis.
Länk: Youtube i App Store.

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 10190 kr.

Bästa pris just nu: 9150 kr