Den erkända analytikern Ming-Chi Kuo har under tisdagen stakat ut vad han tror är de kommande viktigaste prylarna för Apple – prylarna som ska hjälpa Apple att nå 2 000 miljarder i marknadsvärde. Det skriver Macrumors.

Först och främst tror Ming-Chi Kuo att tjänster kommer bli ett allt viktigare ben för Apple. År 2020 lanserar företaget smarta ar-glasögon och, inte minst, någon gång mellan år 2023 till 2025 tror han på en ”Apple Car”.

Läs också! Tesla-chef återvänder till Apple – ny bilsatsning på gång?

Apple Car
Apples viktigaste produkter, tidigare och framtiden, om vi ska tro analytikern Ming-Chi Kuo.

Ming-Chi Kuo menar att Apple har potential att bli revolutionera bilindustrin på samma sätt som Iphone revolutionerade mobilindustrin 2007. Bilindustrin står för samma utmaningar som mobiltillverkare gjorde år 2007, med mängder av ny teknik som elbilarnas genombrott, självkörning, förstärkt verklighet och artificiell intelligens som alla eldar på krav på förnyelse inom bilindustrin. Apple skulle kunna integrera hårdvara, mjukvara och tjänster som Apple Music och Icloud mycket bättre än vad någon biltillverkare gör idag, enligt analytikerna. Apple Car skulle bli Apples nästa ”stjärnprodukt” som han uttrycker det.

Att Apple ska tillverka en bil har vi hört länge. De första ryktena om Project Titan, som bilprojektet ska kallas internt, dök upp runt 2014 och har vägrat dö sedan dess. Tim Cook har tidigare meddelat att företaget mycket riktigt utvecklar mjukvara för självkörande bilar, och ett första mål med denna teknik ska vara att skapa en egen självkörande shuttle-buss för Apple-anställda som pendlar till jobbet.

Samtidigt har man inte helt förnekat att det också finns hårdvara i görningen. ”Vi får se var det här leder oss”, har Tim Cook tidigare sagt.

Missa inte! Uppgifter: Apple samarbetar med Volkswagen – ska tillverka självkörande minibuss