Testad produkt: Prynt Pocket iPhone Photo Printer
Pris: 1 799 kronor hos Lifestylestore.

Prynt Pocket är en otroligt kompakt fotoskrivare, som gjord för den som bara fotar digitalt med sin Iphone och bara delar sina bilder på sociala medier, men som kanske då och då även vill hålla i fysiska bilder.

Det här är inte första gången vi testar Prynt, vid denna tid förra året lade vi händerna på Prynt Case. Idén var god (framför allt bilderna som får liv i ar-läget), men vi gav ändå inte skrivaren mer än fem av tio i betyg. Den här uppdaterade modellen med Prynt Pocket är bättre på två viktiga punkter. Dels är den ännu mindre än tidigare. Den får inte plats i en ficka (även om den heter Pocket), men den mindre storleken är ändå välkommen.

Läs också! Belkin Valet Charge Dock: Ladda prylarna samtidigt – snabbt!

Prynt Pocket

Framför allt är Prynt-skrivaren nu designad så att det inte spelar någon roll vilken Iphone-modell du har. Alla får plats – från Iphone 5S till Iphone 8 Plus. Hållaren för mobilen är ställbar, så nu behöver inte alla dina kompisar ha samma telefonmodell om de också vill skriva ut.

Och du behöver inte göra dig av med skrivaren om du bestämmer dig för att köpa en större eller mindre Iphone nästa gång. Som tidigare är Prynt med sin lightning-kontakt i botten bara för Iphone-användare. Det ska finnas en modell också för Andorid-mobiler, men vi kan inte se att den säljs i Sverige.

Läs också! Test HP Sprocket: Charmig miniskrivare med stort underhållningsvärde

Prynt Pocket

I övrigt är det samma tanke här som i andra miniskrivare, exempelvis Lifeprint som vi tidigare testat. Du kopplar din Iphone direkt till lightning-kontakten och justerar fästet efter din Iphone-modell. För att skriva ut behöver du ladda ned och skapa en användare i Prynt-appen, där du sedan väljer bilder från ditt bibliotek eller tar nya bilder direkt från appen (en avtryckare finns till och med på skrivaren). Bilderna kan redigeras i appen eller skrivas ut som de är. Du kan också hämta bilder sparade på Instagram eller Snapchat, vilket är riktigt smart.

Liksom tidigare finns här också ett spännande ar-läge som väcker liv i bilderna. Du kan koppla en video till varje bild och sedan skanna bilden med Prynt-appen för att se bilden komma till liv. Helt klart en rolig detalj. Från appen kan du också kolla batterinivå i skrivaren, uppdatera programvaran och följa andra ”pryntare”.

Bildkvaliteten kommer i andra hand

Som vi konstaterade i det förra testet av föregående modell är högsta möjliga kvalitet på utskrifterna inte det viktigaste här. Istället är det en smidig, smart lösning för att skriva ut bilder på direkten.

Prynt Pocket
Batteriet klarar upp till 20 utskrifter och laddas sedan med mikro-usb. Full laddning tar cirka tre timmar.

För bildkvaliteten är verkligen inget att hänga i granen. Bilderna tappar en hel del färgrikedom och ljusstyrka (ett tips är att dra upp den senare innan utskrift). Visst, för plånboken eller kylskåpet duger det men kvaliteten är inte på långa vägar jämförbar med en ”riktig” fotoskrivare.

Fotopappren är 5 x 7,5 centimeter stora och självhäftande om vi tar bort en papperslapp på baksidan. I kartongen medföljer tio stycken, men vill du köpa fler kostar det en del. 229 kronor för 40 papper innan frakt, vilket ger ett pris på strax under sex kronor per utskrift. Skrivaren är dock helt utan bläck, så något sådant behöver vi lyckligtvis aldrig fylla på.

Prynt är ett roligt sätt att skriva ut dina bilder när du kommer hem från semestern eller utflykten, men ännu roligare är att ha med den på språng och skriva ut bilderna direkt för att dela med vänner och familj. Det är en skrivare så kompakt att får plats i en väska och vi slipper sätta upp halvskakiga wifi- eller bluetooth-uppkopplingar för att börja skriva ut. Enklare att skriva ut sina Instagram-alster blir det knappast.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning