Tidigare jobbade Doug Field som ansvarig för Mac-hårdvara, men lämnade Apple år 2013 för att ta anställning på Tesla där han på senare år bland annat ansvarat för Teslas (rätt problematiska) produktionslinje för Model 3. Sedan maj tog Teslas vd Elon Musk personligen över ansvaret för Model 3-produktionen och Doug Field lämnade Tesla i juni.

Men nu är han alltså tillbaka på Apple igen efter några års frånvaro. Det skriver John Gruber på sin blogg Daring Fireball. Apple har bekräftat för Daring Fireball att Doug Field mycket riktigt jobbar på Apple igen, men inte exakt vad hans arbetsuppgifter är.

Missa inte! Uppgifter: Apple samarbetar med Volkswagen – ska tillverka självkörande minibuss

Det påstår sig dock den ofta välunderrättade John Gruber veta. Han ska enligt uppgifterna arbeta direkt med sin gamla chef från Mac-tiden, Bob Mansfield, på Apples självkörande bilprojekt ofta kallat Project Titan. Doug Field och Bob Mansfield jobbade tätt ihop med ansvar för Mac-hårdvara och återförenas nu alltså i ett nytt projekt.

Bilprojektet ska tidigare ha stött på problem och blivit kraftigt nedskalat. Enligt Tim Cook själv fokuserar Apple nu på att ta fram en mjukvara för självkörning, men lämnade också öppet för att ”se var det här leder oss”.

Läs mer! Tim Cook bekräftar: Apple utvecklar system för självkörande bilar

En enda nyanställning behöver inte betyda att något större är på gång, men har ändå lett till spekulationer om att Apple trots allt vill bygga också självkörande hårdvara i någon form – kanske en elbil. John Gruber påpekar att Apple är ett företag som säljer hela produkter, inte komponenter.

Apple har tidigare under året också anställt bland annat en tidigare Nasa-ingenjör som ansvarat för att utveckla en av Nasas bilar som kör på Mars.