Under torsdagskvällen lanserade Samsung en helt ny serie produkter som alla ska konkurrera med bland annat Apples utbud för konsumeter, en ny smartklocka kallad Galaxy Watch, en smart högtalare med namnet Galaxy Home, och så det koreanska företagets flaggskeppsmobil. Galaxy Note 9. M3 har redan klämt och känt på telefonen, vilket du kan läsa mer om nedan.

Läs mer! Första intrycket av Samsung Galaxy Note 9

Trots att telefonen precis visats för allmänheten har de första testarna redan hunnit köra den splitternya telefonen genom flera olika testbänkar. Galaxy Note 9 har utrustats med det det bästa som går att uppbringa på Android-sidan – Qualcomms Snapdragon 845-processor (ej i Sverige) någon typ av (oklar) vattenkylning och hela sex eller åtta gigabyte arbetsminne beroende på modell. Iphone X har i jämförelse beskedliga tre gigabyte minne.

Men det rår ändå inte på den nu snart ett år gamla Iphone X. Tom’s Guide har testat modellen med sex gigabyte minne och fick 8 876 poäng i det klassiska Geekbench 4 som mäter allmän prestanda hos telefonen. Iphone X: 10 357 poäng. I Sverige får telefonen en Exynos 9 Octa-processor, men i detta test har den alltså testats med Snapdragon 845.

I det krävande grafiktestet Slingshot Extreme fick nya Note 9 4 639 poäng. Iphone X: 4 994 poäng. Här fick dock Apples telefon se sig slagen av en annan utmanare: Oneplus 6 som lyckades samla ihop 5 124 poäng.

Det bör också tilläggas att testbänkar som dessa knappast är ett särskilt realistiskt sätt att avgöra hur användbar en telefon är eller hur den faktiskt presterar i verkligheten, men det ger ändå en bra fingervisning om prestandan – och en bekräftelse om att Apples chip-team är mycket framgångsrikt.

Läs också! Därför är design inte längre Apples största hemlighet

Samsung Galaxy Note 9 SM-N960F/DS 128GB Pris vid test: 10890 kr.

Bästa pris just nu: 6890 kr