Logitech lanserade nyligen en ny typ av trådlös laddare kallad Powered. Laddaren använder sig av den vanliga Qi-standarden, men ska vara formgiven särskilt med Iphone i åtanke. Faktiskt ska Apple ha haft ett finger med i utformandet, och Logitech kallar det här ”den första trådlösa laddaren som verkligen är värdig Iphone”. Det påstående hoppas vi kunna pröva i ett framtida test.

Powered ska göra det enklare att ladda och använda telefonen samtidigt, och därmed lösa ett problem med många trådlösa laddare. Många platta laddare lägger telefonen rakt ned på bordet, och då är det svårare att använda telefonen samtidigt som den laddar. Med Powered ska vi dock kunna ställa telefonen både rakt upp samt ställa den i horisontellt läge för att exempelvis kolla på video samtidigt som vi ”toppar upp” batteriet.

Läs också! Stort test: Bästa trådlösa laddare för din mobil – vinnaren är superläcker

Logitech Powered
Foto: Logitech

En u-formad, gummerad hållare ser till att telefonen står säkert, och vi ska kunna ladda även med upp till tre millimeter tjocka skal. En viktig sak finns att notera för användare av Iphone 8 Plus – skalet måste ha en öppen undersida (troligen för att telefonen ska kunna hamna precis rätt på laddaren), som finns på exempelvis Apples egna läder- och silikonskal.

Placerad i hållaren får mobilen en vinkel på 65 grader, vilket ska vara perfekt för att låsa upp en Iphone X med ansiktet. Iphone-användare kan ladda med upp till 7,5 watt. För andra enheter gäller fem watt. Laddaren ska också ha ett skydd mot överhettning.

Logitech Powered finns att köpa i Sverige för 849 kronor, med leverans någon gång i augusti.