Macbook Pro i sin 15-tumsversion med Core I9-processorn har vållat en del bekymmer för de som behöver maximala prestanda vid tunga uppgifter (som exempelvis renderingar), men det problemet har nyligen fått en lösning via en programvaruuppdatering.

Det hindrar dock inte bekymrade användare från att rikta sin oro någon annanstans. The Verge rapporterar att bland annat den i Apple-ryktesvärlden kända utvecklaren Steve Troughton-Smith pekar mot att T2-chipet i nya Macbook Pro kan orsaka allvarliga problem, kernel panics.

Läs mer! Viktig uppdatering fixar problem med nya Macbook Pro

Även i en rapport från Digital Trends och på Apples egna supportforum pekas chipet ut som boven i dramat för flera datorproblem.

T2-chipet lanserades först i Imac Pro under sent 2017, och ser bland annat till att genomföra en säkrare startprocess, krypterar data och möjliggör Hej Siri-stöd. Problemet ska enligt rapporterna grundas i Bridge OS, chipets egna operativsystem som sköter kopplingen mellan chipet och Mac OS.

Missa inte! Allt om nya Macbook Pro: "Största förbättringen sedan 2011"

Problemet verkar i nuläget inte vara särskilt utbrett, och det är fortfarande inte helt klart om det alls är T2-chipet som är problemet.

Även Imac Pro hade liknande problem när den nyligen lanserats vilket antyder att problemet sitter i själva chipet eller i mjukvaran, Bridge OS, snarare än att det är ett problem med Macbook Pro.

Uppdatering 2018-07-27 10:14:
Apple bekräftade under torsdagskvällen svensk tid för Macrumors att företaget mycket riktigt undersöker problemen med T2-chippet, men tillägger också att problemen är begränsade till bara ett fåtal användare och att företaget självt inte fått några rapporter om dem.

Apple ger också ett mer generellt råd att alla användare bör uppdatera till den senaste tilläggsuppdatering för High Sierra som nyligen släpptes för att lösa processorproblemen i Macbook Pro. Det är dock inte säkert att det löser T2-problemen. Enligt åtminstone en användare på Apples supportforum har kernel panic fortsatt även efter uppdateringen.

Apple MacBook Pro - 2,3GHz DC 8GB 128GB 13" Pris vid test: 13788 kr.

Bästa pris just nu: 13789 kr