Uppdatering (2019-11-23):

Här är funktionerna som kommer till Photoshop för Ipad nästa år

Photoshop finns sedan hösten även på Ipad, men har av vissa användare kritiserats för att det upplevs som nedbantat. Adobe har tidigare sagt att det kommer att ta tid att ta hela Photoshop-programmet, som ju utvecklats under snart tre decennier, till Ipad.

Nu berättar företaget i alla fall att några fler funktioner är på väg också till Ipad-versionen, både under hösten 2019 och under första halvan av 2020. Det rör sig om funktionerna:

  • Select subject som automatiskt kan välja objekt med Adobeds Sensei ai.
  • Refine edge-verktyget, som är en av de viktigaste verktygen i Photoshop.
  • Fler justeringar för kurvor och fler justeringslager för mer icke-destruktiva justeringar.
  • Känslighet för pensel och möjlighet att rotera canvas.
  • Lightroom-integration.

Mer om funktionerna kan läsas hos Adobe.


Tidigare: 

Photoshop för Ipad snart här men betatestare är missnöjda

Förra året lät Adobe meddela att man har för avsikt att lansera en fullversion av Photoshop för Ipad, ett besked som mottogs med stor glädje på sina håll.

De senaste månaderna har ett stort antal personer varit med och testat appen, men det är långtifrån alla som är nöjda med resultatet.

– Funktionsmässigt känns det mer som en uppiffad molnbaserad version av de existerande Ipad-apparna än ”riktiga” Photoshop, säger en anonym betatestare i en kommentar till Bloomberg.

Adobe har svarat på kritiken och erkänner att det fortfarande saknas många funktioner, men att de kommer att läggas till i framtida uppdateringar.

– Att ha med samtliga funktioner som vi har samlat på oss under 25 års tid redan från dag ett skulle inte vara det bästa sättet att betjäna våra kunder och deras behov, säger Scott Belsky som är produktansvarig för Adobe Creative Cloud i ett uttalande.

Betaversion
Så här ser den senaste betaversionen av Photoshop för Ipad ut.

Adobe kommer troligtvis att presentera ett lanseringsdatum för den nya Ipad-appen i början av november, då är det nämligen dags för den årliga konferensen Adobe Max.

Tidigare:

Om några månader är det dags för Adobe Max, den årliga konferensen där Adobe visar upp vad man kan göra med hjälp av företagets mjukvara.

Enligt uppgift kommer Adobe att visa upp en ”fullversion” av Photoshop för Ipad på årets konferens. I dagsläget erbjuds enbart begränsade versioner som Photoshop Fix, Photoshop Express, Photoshop Sketch och Photoshop Mix.

Den nya appen får troligtvis namnet Photoshop CC for Ipad och blir gratis att ladda ner. För att få tillgång till samtliga funktioner kommer det emellertid att krävas ett abonnemang på Creative Cloud, vilket kostar en dryg hundralapp i månaden.

Tack vare stöd för Adobe Creative Cloud kommer det bli möjligt att påbörja redigeringen på en enhet och slutföra den på en annan utan att exportera eller konvertera några filer.

Det finns emellertid en risk att lanseringen av Photoshop CC for Ipad dröjer.

– Det krävs mycket för att ta en så sofistikerad och kraftfull produkt som Photoshop att fungera på en enhet som Ipad, säger Scott Belsky från Adobe i en kommentar.