Förra året lät Adobe meddela att man har för avsikt att lansera en fullversion av Photoshop för Ipad, ett besked som mottogs med stor glädje på sina håll.

Senaste nytt är att Adobe bjudit in fler personer att testa den senaste betaversionen av det populära bildredigeringsprogrammet, något som innebär att vi troligtvis är inne i den sista fasen av testande.

Enligt 9to5Mac kommer den skarpa versionen av Photoshop för Ipad troligtvis att lanseras i början av november, då är det nämligen dags för den årliga konferensen Adobe Max.

Betaversion
Så här ser den senaste betaversionen av Photoshop för Ipad ut.

Tack vare stöd för Adobe Creative Cloud kommer det bli möjligt att påbörja redigeringen på en enhet och slutföra den på en annan utan att exportera eller konvertera några filer.

Tidigare (2018-07-16):

I oktober är det dags för Adobe Max, den årliga konferensen där Adobe visar upp vad man kan göra med hjälp av företagets mjukvara.

Enligt uppgift kommer Adobe att visa upp en ”fullversion” av Photoshop för Ipad på årets konferens. I dagsläget erbjuds enbart begränsade versioner som Photoshop Fix, Photoshop Express, Photoshop Sketch och Photoshop Mix.

Den nya appen får troligtvis namnet Photoshop CC for Ipad och blir gratis att ladda ner. För att få tillgång till samtliga funktioner kommer det emellertid att krävas ett abonnemang på Creative Cloud, vilket kostar en dryg hundralapp i månaden.

Även om Photoshop CC for Ipad visas upp i oktober kommer appen troligtvis inte att släppas förrän nästa år, rapporterar Bloomberg.

– Det krävs mycket för att ta en så sofistikerad och kraftfull produkt som Photoshop att fungera på en enhet som Ipad, säger Scott Belsky från Adobe i en kommentar.