Apple tillverkar inte något eget tangentbord till sin billigaste Ipad, men det finns såklart tredjepartstillverkare som gör det istället. Som Logitech. Tidigare fanns deras modell Slim Combo bara till Ipad Pro, men i dagarna släpptes en uppdaterad modell till sjätte generationens Ipad. Även företagets Slim Folio finns nu till nya Ipad.

Slim Combo har i grunden samma funktioner som för Pro-modellen: I botten ett bakgrundsbelyst tangentbord med IOS-genvägar där skärmen kan tas loss från tangentbordet och användas separat. På baksidan finns ett stöd som låter oss justera lutningen stegvis.

Läs också! Test: Så bra är nya Ipad 2018 med Apple Pencil

Logitech Slim Combo
Foto: LogitechLogitech Slim Combo för Ipad 6.

Till skillnad från Ipad Pro-varianten använder den dock bluetooth för parkopplingen till Ipad istället för Smart Connector, då den senare alltså inte finns på Apples billigare Ipad.

Slim Folio har ett något lägre pris, men har inte ett löstagbart tangentbord och lutningen är bara justerbar i två steg. Till båda versionerna finns numera en hållare för Apple Pencil i topp och båda versionerna passar även med Ipad 5.

Än så länge har vi inte sett några svenska priser för modellerna, men vi litar på att de kommer även hit snart. I USA kostar Slim Folio 100 dollar (strax under 900 kronor) och Slim Combo 120 dollar (cirka 1 070 kronor) innan skatter. Som riktmärke kan också sägas att Slim Folio för femte generationens Ipad kostar 1 099 kronor i Sverige, och Slim Combo för Ipad Pro 1 499 till 1 599 kronor beroende på version. Gissningsvis blir de nya svenska priserna inte alltför långt från detta.

Apple iPad 9.7" 32GB (6th Generation) Pris vid test: 3489 kr.

Bästa pris just nu: 3560 kr