Apple kommer troligtvis lansera ett trådlöst laddningsskal någon gång under hösten för att kunna ladda Airpods trådlöst på Apples kraftigt försenade laddare Airpower. Enligt uppgifter från Nikkei Asian Review kommer dock det trådlösa laddningskalet få en tidigare okänd och högst oväntad funktion – nämligen att trådlöst kunna ladda också vår Iphone.

”Iphone-användare kommer snart kunna trådlöst ladda sina enheter med hjälp av laddningsskalet för Apples populära trådlösa hörlurar Airpods, enligt en källa med insyn i ärendet,” skriver Nikkei.

Läs också! Nytt rykte: Då lanseras Airpower – och därför blev laddaren försenad

Det finns dock flera anledningar till att vara skeptiska till uppgifterna. Dels har Airpods-skalet ett litet batteri som inte räcker till att ladda vår Iphone med mer 15 procent, och då har vi alltså ingen batterikraft kvar till att ladda Airpods. Dels låter det ett som en dålig lösning att balansera vår Iphone på det lilla, hala laddningsskalet bara för några få extra procent.

Vår bedömning är att de här uppgifterna som de står i denna rapport är helt felaktiga eller på något sätt har missuppfattats. Visst vore det dock lämpligt om det gick att göra tvärtom, att ladda laddningskalet med vår Iphone, för de ”nödsituationer” batterierna är slut i både lurar och laddningsskal. Förhoppningsvis får vi i september se om något av detta blir verklighet.

Läs även: Stort test: Bästa trådlösa laddare för din mobil

Apple AirPods Pris vid test: 1590 kr.

Bästa pris just nu: 1559 kr