Sent under måndagskvällen svensk tid släppte Apple till slut publika betaversioner av IOS 12, Mac OS Mojave samt TVOS 12. Det innebär att inte bara utvecklare registrerade hos Apple, utan alla nyfikna kan testa på de kommande operativsystemen från Apple. Någon publik betaversion av Watch OS 5 har i skrivande stund inte släppts.

För att testa själv går du till beta.apple.com, loggar in med ditt Apple ID och laddar ned en profil för betatestning. Omstart krävs, och som vanligt rekommenderar vi en säkerhetskopia innan installation ifall något går fel.

Missa inte! 19 dolda nyheter du kanske missat i IOS 12

Värt att påminna om är också att det sällan är en bra idé att installera betaversioner på system som vi förlitar oss på dagligen. Det är dock en bra idé att säkerhetskopiera en Iphone eller Ipad till Itunes medan den är på IOS 11 innan uppdatering till IOS 12. Då finns möjlighet att gå tillbaka till IOS 11 vid ett senare tillfälle.

Under måndagskvällen släppte Apple även betaversion nummer fyra av Mac OS High Sierra 10.13.6, IOS 11.4.1, TVOS 11.4.1 samt den tredje betaversionen av Watch OS 4.3.2.

Läs även: Inte nöjd? Så får du tillbaka IOS 11