Enligt uppgifterna, som kommer från Bloombergs Mark Gurman, kan Apple ha en rejält uppdaterad modell av Airpods på gång. Bland annat ska de nya hörlurarna få någon form av brusreducering och bättre vattentätning. Det rör sig dock inte om så bra tätning av de blir "simsäkra", däremot ska motståndskraften mot lättare vattenstänk, regn och svett bli bättre. Hörlurarna ska även få bättre räckvidd för att användaren ska kunna gå längre från sin Iphone eller Ipad utan att tappa kopplingen.

Diskussioner ska även pågå kring att addera fler biometriska sensorer i framtida modeller av Airpods, exempelvis en pulsmätare.

Läs också! Uppgifter: Apple ska utmana Bose med nya brusreducerande hörlurar

Alla dessa funktioner får Mark Gurman att tro att priset kan landa högre än dagens cirka 1 800 kronor. Det skulle i sin tur kunna öppna upp för flera Airpods-modeller till försäljning samtidigt i olika prisklasser.

Dagens modell av Airpods kan dock få se en uppdatering redan under året, gissningsvis i samband med nya Iphone-modeller i höst, med ett nytt chip och stöd för ”Hej Siri”.

Mark Gurman instämmer i tidigare rykten om att Apple ska lansera ett par over-ear-hörlurar att konkurrera med lite dyrare skapelser som Bose Quietcomfort. Även här talas det om en lansering år 2019.

Sist men inte minst ska Apple ha också en Homepod i görningen, redo för lansering år 2019. Detaljer kring eventuella nyheter i denna modell är dock sparsmakade, annat än att Apple kan byta underleverantör för högtalaren från Inventec till möjligen enbart Foxconn.

Missa inte! Apple erkänner tangentbordsproblem på Macbook och Macbook Pro

Apple AirPods Pris vid test: 1590 kr.

Bästa pris just nu: 1787 kr