Iphone X kunde ha skeppats helt utan lightning-kontakt. Det framgår i samma rapport från Bloombergs Mark Gurman som hävdade att Airpower efter många problem till slut kan lanseras i september i år.

Enligt uppgifterna ska Apple alltså ha övervägt att lansera Iphone X helt utan lightning-port och istället förlita sig på trådlös synkronisering av data, trådlös säkerhetskopiering och även trådlös laddning. Idag vet vi dock att så inte blev fallet.

Läs också! Stort test: Bästa trådlösa laddare för din mobil – vinnaren är superläcker

Vid tidpunkten för lanseringen av Iphone X var trådlös laddning på Iphone fortfarande långsammare än den medföljande fem watt-laddaren, och är fortfarande idag betydligt långsammare än snabbladdning med en usb-c-laddare. Dessutom skulle det ha höjt priset på den redan dyra Iphone X ytterligare om en trådlös laddplatta skulle skeppas med varje Iphone. Så valet blev helt enkelt att fortsätta med trådbunden laddning ett tag till.

På lång sikt ska Apples mål, enligt Mark Gurmans uppgifter, vara att skapa en Iphone helt utan portar och knappar. Vi vet också sedan tidigare att Jony Ives mål för Iphone är att efterlikna en enda glasskiva så långt det är möjligt.

Läs också! Apple kan satsa på gester och böjda skärmar i framtida Iphone

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 10250 kr.

Bästa pris just nu: 7910 kr