Närmare bestämt den 9-10 september, då Swift & Fika drar igång i centrala Stockholm. Enligt skaparna (och även oss veterligen) är den första helt IOS- och specifikt Swift-fokuserade utvecklarkonferensen i Stockholm. Upphovsmakare är främst Alek Åström, Head of Mobile på företaget Dooer och även organisatör för en av de större träffarna för IOS-utvecklare i Europa, Cocoa Heads Stockholm, samt Reda Lemeden som är Head of Design på Kaching, Swift-utvecklare och som anordnat kodarträffar i Stockholm tidigare.

250 deltagare får plats och utvecklare från bland annat företag som Lyft och Spotify talar. Förutom det står även andra aktiviteter som en cykeltur runt Stockholm och en skärgårdstur på programmet.

Förhoppningen är att dels kunna ge svenska Swift- och IOS-utvecklare en chans att träffas och utöka sina kunskaper, dels att introducera Stockholm som ”tech-stad” för internationella besökare.

– Mobilutvecklare från andra länder har frågat oss om en Stockholmskonferens i åratal. Vi är riktigt taggade på att äntligen kunna bjuda in till vår underbara stad och visa vilket otroligt community vi har, säger Alek Åström i ett pressmeddelande.

Konferensen äger rum på Norra Latin i centrala Stockholm. Biljetter kan köpas från Swift & Fikas hemsida.

Apple MacBook Pro - 2,3GHz DC 8GB 128GB 13"

Bästa pris just nu: 13789 kr