Nya Apple Books visades upp redan på WWDC den 4 juni, men under tisdagkvällen bestämde sig Apple plötsligt för att dela med sig fler bilder av hur Apple Books kommer att se ut i IOS 12. Förutom att appen bytt namn från Ibooks till Apple Books har appen också uppdaterats med flera större nyheter.

Books har en ny ”just nu”-avdelning kallad Reading Now (men kommer troligen snart få en svensk översättning) där vi kan se de böcker vi håller med med nu, samt en lista på de böcker som vi angett att vi vill läsa. I appen finns också ett Bibliotek som visar det vi har i vår virtuella ”bokhylla”, det vill säga de böcker vi laddat ned till enheten. I Book Store kan nya böcker köpas, och i appen finns även ljudböcker. Till sist har Books också fått en ny sökfunktion.

Missa inte! Så laddar du ner hela Icloud-bildbiblioteket

Apple Books
Foto: Apple

Appen har också, som syns på bilderna, fått en helt ny design som påminner om både Apple Music och App Store, men här med ett annat, mer ”läsvänligt” typsnitt. Nya Books ska lanseras till hösten, mest troligt samtidigt som lanseringen av IOS 12.

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 10250 kr.

Bästa pris just nu: 9199 kr