I vårt första test av IOS 12 hyllar vi systemet för att det är båda snabbt (i vissa fall snabbare än IOS 11.4) och relativt fritt från buggar. Vare sig på en Iphone eller Ipad stötte vi på några problem av allvarligare art. Men alla verkar inte vara lika nöjda med IOS 12.

Youtubern Everything Apple Pro tycker även han att IOS 12 är snabbt och på många sätt bättre än IOS 11 – men beskriver också att flera allvarliga problem har dykt upp efter ett par dagars användande av IOS 12 beta 1 på en Iphone X. Bland annat kan han överhuvud taget inte starta appar som Snapchat, Instagram, Netflix, Yelp och Google Maps.

Missa inte! Vi betatestar snabba IOS 12 – så bra är Apples nya operativsystem

Vidare har Everything Apple Pro även haft problem med att ljud strömmat över bluetooth till bilstereon och Homepod inte fungerar – volymen stiger till max och går sedan inte att sänka.

Med det sagt bör det här inte komma som någon större överraskning, även om vi till en början haft anledning att tro att IOS 12 är en ovanligt stabil första betaversion. Men det finns aldrig några garantier. Att installera betaversioner innebär alltid en risk, och vi avråder från att göra det på system som vi använder dagligdags.

Läs också! Nu kan du testa Mojave-nyheter med Safari Technology Preview

App-problemen som vissa har upplevt med IOS 12 är värre än vad vi någonsin såg med betaversionerna av IOS 11 förra året och vi bör, som alltid, bara installera betor på system som vi kan avvara. Inte på system som vi förlitar oss på varje dag i arbete eller fritid. För de som ändå drabbats av problemen lär framtida betaversioner som släpps under sommaren lösa många av buggarna.

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 9750 kr.

Bästa pris just nu: 9190 kr