På årets WWDC-konferens visade Apple upp den största förändringen i Siri på länge, nämligen appen Shortcuts där vi (när appen väl släpps) kommer kunna skapa automationer och kommandon som aktiveras med våra egna röstkommandon. Men redan nu har Apple blivit stämda för appens logotyp. Det skriver den brittiska kvällstidningen The Sun.

Företaget Shift, som har skapat en app som använder blockkedjeteknologi för att skapa webbsidor, menar att Shortcuts app-ikon liknar Shifts logga alltför mycket.

Missa inte! Vi betatestar snabba IOS 12 – så bra är Apples nya operativsystem

Shift och Shortcuts
Foto: The SunLika som bär - eller?

Shortcuts-loggan visar två appar som svävar ovanpå varandra och tillsammans skapar ett ”S” som i Shortcuts. Shift-loggan representerar block som tillsammans bildar ett ”S.” Även färgvalen får sägas påminna om varandra.

För detta kräver Shift 200 000 dollar (ungefär 1,75 miljoner kronor) i skadestånd från Apple för vad man menar är ett intrång i företagets immateriella tillgångar. Särskilt fästa vid sin logga verkar man dock inte vara, utan man accepterar också en utgång där Apple ersätter Shift för en ny logga.

– Vi är inte nödvändigtvis ute efter att jaga Apple, sade en talesperson för företaget till The Sun. De kan behålla loggan om om de ersätter oss för en ny.

Apple har ännu inte svarat på stämningsansökan.

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 9750 kr.

Bästa pris just nu: 8990 kr