Först de tråkiga nyheterna: Om du inte har en backup av din Iphone eller Ipad från innan du installerade IOS 12-betan sparad på datorn kan du inte nedgradera till IOS 11 utan att förlora all din data.

Därför är det superviktigt när du testar betaversioner att alltid spara en fullständig backup med hjälp av Itunes innan du kör igång, så du kan återställa till den om du verkligen måste återgå till den gamla versionen. Du gör en arkiverad Itunes-backup så här:


Itunes-backup
  1. Plugga in i datorn och starta Itunes.
  2. Välj enheten och klicka på Säkerhetskopiera nu under Sammanfattning.
  3. Vänta tills backupen är klar.
  4. Öppna Itunes inställningar -> Enheter och ctrl/höger-klicka på enheten du ska betatesta på.
  5. Välj Arkivera.

Nu har du en komplett säkerhetskopia som Itunes inte skriver över om du säkerhetskopierar igen.

Återställ till IOS 11

Så länge IOS 12 bara är en beta kan du alltid installera IOS 11 genom att helt enkelt fabriksåterställa Iphone eller Ipad. Kom ihåg att det först raderar all data på enheten.

Återställ IOS

För att tvinga fram en återställning aktiverar du återställningsläge genom att först hålla inne på/av-knappen och hemknappen tills enheten stängs av. Släpp sedan på/av-knappen men fortsätt håll inne hemknappen tills det står Connect to Itunes på skärmen. Då kopplar du in i datorn och öppnar Itunes, som kommer säga att den har upptäckt en Iphone eller Ipad i återställningsläge och du kan påbörja återställningen (som blir till den senast tillgängliga versionen av IOS 11).

När den är klar kan du återställa från din gamla backup från innan du installerade betan av IOS 12.