Apple-bloggaren John Gruber från Daring Fireball har som flera år tidigare fått en pratstund med två av Apples toppchefer efter årets WWDC-konferens. Den här gången pratade han med Mike Rockwell som är chef för Apple utvecklingsavdelning för virtuell samt förstärkt verklighet, och Greg Joswiak, marknadsföringschef på Apple.

Med 2017 års kanske största Apple-skandal – processorstrypningen för äldre Iphones – i färskt minne ligger det nära till hands att anklaga företaget för så kallat ”planerat åldrande”, att Apple skulle ha som strategi att göra äldre enheter långsammare för att driva upp försäljningen av nya prylar.

Läs också! Apple visar upp IOS 12: Mer prestanda, digital hälsa – och Memoji

John Gruber menade under intervjun att det faktum att IOS 12 stöds även på gamla enheter som Ipad Air och Iphone 5S skulle vara ett svar på sådana anklagelser, för att bevisa att Apple inte ägnar sig åt planerat åldrande.

Men något sådant verkar Apple-chefen Greg Joswiak inte vilja veta av. Han menar att tanken på planerat åldrande är, ungefär, ”världens galnaste tanke.”

– Om vi skulle vilja att du köpte ny hårdvara skulle vi bara ha uppdateringar som stöds av sex procent av våra användare, sade han bland annat.

Det kan inte tolkas som annat än en tydlig känga åt Googles Android, där bara sex procent kör det senaste operativsystemet. Hela intervjun kan ses nedan.

Missa inte! Oväntat höga systemkrav för Mac OS Mojave

Apple iPhone 6s 32GB Pris vid test: 4100 kr.

Bästa pris just nu: 3425 kr