För ovanlighetens skull valde Apple att fokusera helt och hållet på mjukvara, vilket innebär att vi inte fick se några nya modeller av Mac eller Ipad Pro på måndagens event. Med det sagt var det emellertid en hel del nyheter som vi kunde ta del av.

IOS 12 bjuder på mängder av mer eller mindre spännande nyheter. Vid sidan om optimerad prestanda och den nya funktionen Screen Time får vi till exempel se Memoji, vilket är en animerad emoji som ska föreställa dig själv.

Ett annat av dragplåstren i IOS 12 är AR Kit 2, ett nytt ramverk för förstärkt verklighet. Här fick vi bland annat se en riktigt cool app från Lego som ger dina plastklossar nytt liv.

WWDC

Mac OS 10.14 får namnet Mojave och bland de många nyheterna kan nämnas ett nytt mörkt läge som genomsyrar hela systemet. Dessutom får vi äntligen se Mac-versioner av Apple News, Stocks, Voice Memo och Home.

En efterlängtad nyhet är att Mac App Store byggs om från grunden, något som gör den mer lik sin motsvarighet för IOS. Bland annat kan vi se filmklipp som visar hur programmen ser ut.

Tyvärr är det relativt höga systemkrav för Mojave, så räkna inte med att kunna uppgradera äldre Mac-modeller.

Vad gäller Watch OS 5 erbjuds ökat fokus på hälsa, en podcast-app och inbyggd walkie talkie.

Vidare erbjuder TV OS 12 stöd för 3d-surroundljud med Dolby Atmos. Dessutom får vi en ny skärmsläckare som visar jorden sedd från International Space Station.

Är du registrerad utvecklare och vill du testa de nya operativsystem kan du ladda ner förhandsversioner från Apple Developer Center.