Många bäckar små får snudd på en ny dimension när Apple nu ska gå på ännu hårdare marginaljakt. Apple ska i fortsättningen ta större kontroll över vilka typer av skruvar, plastdetaljer och och metalldelar som används i framtida modeller av Apples bärbara datorer, enligt nya uppgifter från Digitimes.

Först ut ska kommande modeller av Macbook bli, där Apple alltså kommer lägga sig i exakt vilka skruvar, plastdetaljer och liknande andra ”icke avgörande” delar som användas i datorn. En underleverantör Digitimes pratat med säger att Apple inte blandat sig i på denna detaljnivå tidigare, utan överlåtit dessa delar av produkten till underleverantörer att upphandla och sedan bara gjort en sedvanlig kvalitetskontroll av produkterna.

Missa inte! Apple läcker nyheter i Mac OS 10.14

Därmed ska Apple också slippa betala för den marginal på 10-15 procent som underleverantörerna lagt på för sitt arbete. Syftet ska dels vara att få lägre kostnader för framtida bärbara datorer, dels att få större kontroll över vilka produkter som används. Apple har inte kommenterat Digitimes uppgifter.

Vi hoppas dock att Apple inte snålar allt för mycket på skruvarna, så att vi får se något liknande som hänt med vesa-fästet på Imac Pro.

Läs mer! Video visar kvalitetsproblem på Imac Pros vesa-fäste

Apple MacBook - 1,2GHz DC 8GB 256GB 12" Pris vid test: 13989 kr.

Bästa pris just nu: 12990 kr