I flera veckor har vi gått och väntat på just denna kväll. Apples utvecklarkonferens WWDC slår upp portarna, och inleds på sedvanligt vis med en keynote där vi får höra senaste nytt om företagets planer.

Följ eventet med oss på macworld.se/live eller precis här under i artikeln!

Företrädelsevis förväntar vi oss mjukvarunyheter och har satt ihop digra önskelistor kring IOS, Mac OS, TV OS och Watch OS. Med det sagt rynkar vi inte på näsan åt eventuella lanseringar på hårdvarufronten!

Live Blog Apple WWDC 2018
 

Apple livesänder – så kollar du

Och ja, Apple kommer att livesända kvällens baluns på den här sidan. Företaget rekommenderar att du använder en Iphone, Ipad eller Ipod med Safari och IOS 10 eller senare, alternativt en Mac som kör Mac OS Sierra 10.12 eller senare. Föredrar du att kolla via Apple TV är det som vanligt Events-appen som gäller.

Pc-användare med Windows 10 rekommenderas att köra Microsoft Edge-webbläsaren, men det är möjligt att även du med en nyare version av Chrome eller Firefox kommer att kunna titta.

Våra önskelistor inför WWDC

Missa inte vår stora WWDC-artikel om de hetaste snackisarna inför evenemanget. Vi har också satt ihop önskelistor kring vilka nyheter vi vill se i:

Det händer på MacWorld ikväll

Våra skribenter sitter och vässar fingertopparna för att så snabbt som möjligt kunna publicera artiklar om alla nyheter som avslöjas på WWDC. Du hittar dem som vanligt här på sajten. När det drar ihop sig kommer vi även att uppdatera denna artikel med vår livebevakning – kvällens evenemang refereras av Apple-oraklet Samuel Nyberg. Kika gärna in och snacka med oss någon kvart innan och efter evenemanget, så tittar vi tillsammans! De kommande dagarna kompletteras utbudet med analys och mer uttömmande alster om vad vi fick se under kvällen. Ses ikväll!