1. Dolby Atmos-stöd

Nyheterna i TVOS 12 kan räknas på vår ena hands fingrar, men varje enskild nyhet är å andra sidan ingenting att fnysa åt. Som det nyvunna Dolby Atmos-stödet. Det gör den här uppdateringen väl värd att uppdatera till för den som har en soundbar eller ett högtalarsystem som klarar tredimensionellt ljud. En Apple TV 4K krävs också.

Apple TV är med detta den enda streamingboxen som har stöd både för Dolby Vision och Dolby Atmos.

Läs också! 23 tips: Maxa din Apple TV med de smartaste knepen


Nyheterna i TV OS 12

2. Enklare inloggning med autofyll

Siri Remote har aldrig varit ett bra sätt att skriva text på Apple TV. Det blir ett evigt stegande fram och tillbaka – det har alltid varit lättare att bara plocka upp mobilen och fylla i lösenordet eller söka efter något med fjärrkontrollappen istället.

Men med TVOS 12 behöver vi sträcka oss efter mobilen lite mer sällan. Använder vi autofyll för att spara lösenord i mobilen eller på Mac kan vi nu, logiskt nog, komma åt de sparade lösenorden också från vår Apple TV.

På tal om fjärrkontroller kan vi i förbifarten nämna utterligare en trevlig detalj – Apple TV får med TVOS 12 stöd för fler fjärrkontroller från andra tillverkare så att vi kan söka med Siri och stega med knapparna på exempelvis en Harmony-kontroll.


Nyheterna i TV OS 12

3. Utomjordiska skärmsläckare

Den snyggaste uppdateringen i TVOS 12 är utan tvekan de nya bakgrundsbilderna som visar olika delar av jorden – från rymden. De imponerande vyerna är filmade med hjälp av Nasa. Rätt coolt, och väldigt, väldigt snyggt på en stor skärm. 


Nyheterna i TV OS 12

4. Inga fler funderingar

Apple TV har länge haft riktigt snygga skärmsläckare, som många gånger (i alla fall i undertecknads hushåll) bjudit in till gissningslekar om var de egentligen är filmade.

Nu är det dock slut på gissningar utan svar. Äntligen finns ett sätt att (om vi vill det) faktiskt ta reda på var det hela är filmat. Nudda (inte tryck) styrplattan så avslöjar en text i nedre vänstra hörnet vad filmen visar.

Apple TV 4K 32GB Pris vid test: 1789 kr.

Bästa pris just nu: 1875 kr