IOS 11.4 har lanserats, och nyheten det snackas mest om är Airplay 2 som till slut ger Apples strömningsprotokoll stöd för multirumsuppspelning och stereo med två Homepod.

Men antalet Apple-användare som använder Airplay bleknar i jämförelse med antalet som använder Imessage, och IOS 11.4 har även en efterlängtad nyhet för Apples chattplattform: Meddelanden på Icloud.

Meddelanden på Icloud löser ett gammalt problem med Imessage, nämligen att meddelanden bara synkas till dina olika enheter så länge de är anslutna. Om ingen enhet är ansluten behålls inkommande meddelanden i molnet tills du ansluter en enhet, men så fort meddelandet har hämtats till en eller flera enheter försvinner det och de enheter som inte var online tar aldrig emot det.

Du kan alltså ha en konversation med någon på både Iphone och Mac men bara vissa meddelanden syns på varje enhet. Det enda sättet att se hela konversationen är att läsa på båda enheterna.

Med Meddelanden på Icloud får Imessage äntligen fullständig synk så att alla konversationer är kompletta och kan visas på alla dina Apple-prylar. Så här enkelt aktiverar du det.

  1. Anslut din Iphone eller Ipad till en strömkälla och se till att du är ansluten till wifi, annars kommer dina existerande meddelanden inte synka upp till molnet.
  2. Öppna Inställningar -> Apple ID, Icloud, Itunes och App Store -> Icloud.
  3. Skrolla ner och slå på Meddelanden i listan över tillgängliga Icloud-funktioner.
  4. Vänta tills alla meddelanden har synkats.