Tisdagen blev en riktig uppdateringsfest för flera av Apples operativsystem. Förutom TV OS 11.4, IOS 11.4, ny programvara för Homepod samt Itunes 12.7.5, släppte Apple även en uppdatering till Watch OS 4. Det skriver Macrumors.

Versionsnumret för denna uppdatering är 4.3.1, vilket antyder att det rör sig om färre och mindre nyheter (det är en 4.x.x-uppdatering, inte en 4.x-uppdatering). Uppdateringen innehåller mestadels bugg- och prestandafixar, men också en nyhet som det ryktats om tidigare.

Läs också! Här är alla högtalare som klarar Airplay 2

Watch OS 4.3.1
Foto: 9to5macVarning för gamla appar.

Watch OS varnar nu när vi startar appar skrivna för det lastgamla Watch OS 1. I varningen står att appen kan komma att bli oanvändbar i framtida versioner av Watch OS. Det tycks alltså som att Apple helt kommer slopa stödet för Watch OS 1-appar snart, kanske redan från och med Watch OS 5.

Uppdateringen installeras från Watch-appen på Iphone, genom att gå till Min klocka > Allmänt > Programuppdatering. Som brukligt med Apple Watch-uppdateringar krävs att klockan dels är ansluten till sin laddare, dels är laddad till minst 50 procent. Även vår Iphone måste köra någorlunda ny programvara.

Apple Watch Series 3 42mm Aluminium with Sport Band Pris vid test: 3660 kr.

Bästa pris just nu: 3390 kr