Den här gången kommer uppgifterna från Digitimes som citerar ”källor inom industrin. Enligt dem kan en Macbook med en mobil arm-processor (en Machybrid som det talats om) mycket riktigt bli verklighet. Datorn ska enligt uppgifterna tillverkas av Pegatron.

Denna dator ska enligt tidigare uppgifter vi rapporterat om gå under arbetsnamnet Star eller N84 – och bli den första dator att övergå till arm-processorer i Mac. Vi kan alltså få se en Macbook med Apples egna A-serie av processorer någon gång i framtiden.

Vi bör fortfarande ta uppgifterna med en rätt stor nypa salt. Digitimes ”källor inom industrin” är svåra att bedöma trovärdigheten i. Enligt bland annat Bloombergs Mark Gurman är N84 i själva verket en billigare Iphone tänkt att lanseras till hösten. Men det är onekligen ett intressant rykte, sant eller inte.

Tidigare:

Rykte: Apple utvecklar helt ny plattform mellan Ipad och Macbook

9 to 5 Mac-reportern Guilherme Rambo har tidigare varit först med många uppgifter om kommande nyheter i IOS och andra Apple-produkter. Nu skriver han om ett nytt hemligt projekt på Apple med kodnamn Star.

Star har modellbeteckning N84 och påstås vara den första i en helt ny produktfamilj jämte existerande familjerna Iphone, Ipad och Macbook. Enligt 9 to 5 Mac använder den arm-processorer och kör en variant av IOS, men använder efi för att starta precis som Mac och kan vara en slags hybrid av de båda plattformarna.

Steve Hemmerstoffer som twittrar om olika läckor har reagerat på 9 to 5 Mac-rapporten och säger att den inte stämmer, enligt samma källa som redan i april avslöjade N84-beteckningen på en ny hemlig Apple-produkt.

Vad det än är fråga om lär rykten och uppgifter komma tätare ju mer färdig produkten blir och fler utvecklare och ingenjörer är inblandade.