1Password har länge varit en av de mest funktionsrika och säkra lösenordshanterarna, speciellt på Mac där programmet först släpptes. Utvecklarna på Agilebits har nu släppt version 7 för Mac (Windows-versionen lär följa senare), med många nyheter.

Den mest uppenbara skillnaden mot tidigare är att 1Password Mini som tidigare satt fast i menyraden nu har blivit ett lösryckt fönster du även kan frammana med ett kortkommando. Den har även en förbättrad sökfunktion, som till exempel minns det senast visade objektet så att du slipper söka två gånger om du manuellt letar upp en login och kopierar och klistrar in först namn och sedan lösen.

En annan förbättring är att du enklare kan fylla i uppgifter i andra program, som Itunes och Steam, genom att helt enkelt dra och släppa ett namn eller lösenord från Mini-fönstret.

Andra nyheter är stöd för markdown-formatering i säkra anteckningar, hierarkiska taggar, bättre säkerhetsvarningar och högre säkerhet på Macbook Pro med Touch ID.

1Password 7 är en fri uppgradering för prenumeranter, och en betaluppgradering för användare med fristående licens på 1Password 6 eller tidigare.