För många Iphone-användare tar foton upp en stor del av telefonens lagringsutrymme, och eftersom det är så lätt att ta tiotals bilder i snabb följd är det lätt att fylla mobilen med onödiga dubbletter.

Det har länge funnits program som kan hitta och hjälpa dig radera rena dubbletter, det vill säga multipla kopior av exakt samma fil. Problemet med Iphone-foton är att de bara nästan är kopior. Om du tar tio foton i snabb följd är sannolikheten stor att du egentligen bara vill spara en av dessa. Men att gå igenom hela biblioteket och radera dessa nästan-dubbletter är inte direkt intellektuellt stimulerande.

Det här har utvecklaren Macpaw en lösning på, i form av appen Gemini Photos. Appen använder maskininlärning för att hitta dessa nästan-dubbletter automatiskt.

Gemini Photos är gratis i ett slags demo där du bara kan göra dig av med ”skräp-bilder” – skärmdumpar, oskarpa bilder och bilder på text. Vill du ha funktionen som sorterar ut bilder som liknande varandra får du antingen betala 20 kronor i månaden eller 159 kronor för att låsa upp permanent.