Vid sidan av sin äldre, dyrare Core V2 släpper Razer nu ett billigare alternativ kallat Core X. Det skriver företaget i ett pressmeddelande. Razer-lådan använder thunderbolt 3 och har sedan tidigare bara fungerat med Windows, men nu kommer också stöd för Mac.

Core X har till skillnad från den dyrare Core V2 inga usb-portar och ingen ethernet-port på baksidan, men den har däremot stöd för upp till 100 watts genomladdning till en bärbar dator. Och trots att det här rör sig om en billigare modell ska den vara fullt framtidssäkrad med en egen effekt på 650 watt, varav 500 watt kan komma grafikkortet till del.

Nog med utrymme ska också finnas för att rymma alla grafikkort på marknaden idag, och troligen även en bra bit in i framtiden också. Boxen kan användas med både Nvidia- och AMD-kort, men för Mac är det enbart AMD som gäller.

Missa inte! När du köper externt grafikkort till din Mac – tänk på detta

Razer Core X går loss på 3 490 kronor i Sverige men något exakt lanseringsdatum finns tyvärr inte i dagsläget, mer än ”snart”. Notera att priset gäller för enbart chassit, grafikkort får vi uppbringa själva.