Det officiella priset från Apple har fram till måndagen varit 299 kronor (även om den har gått att hitta billigare på annat håll). Nu är priset sänkt till 199 kronor för versionen som är en meter lång. Den två meter långa sladden är dock lika dyr som tidigare, 429 kronor. Prissänkningen upptäcktes först av 9to5mac.

Prissänkningen kommer samtidigt som åtminstone två rykten talar för att årets Iphone-modeller kommer skeppas med en 18 watt stark usb-c-snabbladdare direkt i kartongen. Då Apple använder usb-c power delivery i sina senaste modeller av Iphone och Ipad Pro för snabbladdning behövs en usb-c-kabel som denna för att kunna dra nytta av snabbladdningen.

Läs mer! Årets Iphone kan få medföljande usb-c-snabbladdare

Prissänkningen skulle naturligtvis enbart kunna vara ett sammanträffande med dessa rykten, men det kan också vara en förberedelse på att 2018 års Iphone-modeller skeppas med usb-c-laddare istället för dagens laddare med usb-a-kontakt. Och då är 199 kronor ett betydligt mer attraktivt pris än 299 kronor för den som behöver köpa en ny sladd till sin Iphone.

Apple USB C - Lightning 1m Pris vid test: 224 kr.

Bästa pris just nu: 189 kr