Procreate är på Ipad en populär app för att rita, måla och teckna. Lite mindre känd är ”Pocket”-versionen, en Iphone-version av samma app. Denna app har nu lanserats i version 2.0, en stor uppdatering som utvecklaren Savage beskriver som ”en helt ny app.” Det skriver Macrumors.

Nytt är bland hela 136 nya penslar, stöd för det rikare P3-färgspektrat samt stöd för Silica M, samma grafikmotor som också finns i Ipad-versionen. Flera av de funktioner som finns i Procreate för Ipad finns nu också i Procreate Pocket för Iphone.

Läs också! De 8 bästa apparna till nya Ipad med Apple Pencil

Procreate Pocket ska vara särskild anpassad för Iphone X, och har stöd för bland annat haptisk feedback samt 3D Touch. Två helt nya funktioner som ännu inte hittat till Ipad-appen finns också, nämligen möjlighet att exportera och importera penslar och att köpa och sälja ”sets” i en nätbutik (som ännu inte öppnat). Den andra funktionen är en särskild exportfunktion som skapar en 30 sekunder lång timelapse och automatiskt klipper bort delar som inte innehåller någon ny information.

Appen kan laddas ned från App Store idag och kostar 50 kronor.

Apple iPhone X 64GB Pris vid test: 9850 kr.

Bästa pris just nu: 10020 kr