Enligt rapporter under den senaste tiden går Apples Homepod-försäljning inte riktigt så bra som Apple hade önskat. De senaste uppgifter pekar ändå på att Apple lyckats kränga 600 000 enheter, inte alls fy skam, men troligen vill Apple elda på försäljningen ytterligare.

Det har även tidigare under 2018 ryktats om att Apple har en billigare Homepod i görningen, men det här är första gången rykten talar om att den billigare Apple-högtalaren kan säljas under Beats-flagg istället. Om den får Siri och liknande teknik som i Homepod är oklart.

Missa inte: Så många Homepod sålde Apple under första kvartalet

Uppgifterna kommer från Loveios, som i sin tur citerar en annan källa med oklar trovärdighet, och hävdar att Apple just nu är i samtal med sin underleverantör Mediatek för att kunna påbörja produktionen.

Vi skulle ta det här ryktet med en stor nypa salt, bland annat för att inte några andra rykten om just Beats-märkningen pekar mot samma håll. De skulle också kunna vara så enkelt som att Loveios har misstagit denna högtalare för en kommande uppdatering av Beats-serien. Apple har vid ett tidigare tillfälle sagt att det kommer även nya Beats-produkter med stöd för Airplay 2, och kanske är det denna ”Homepod” som talas om här. Det återstår alltså att se om det alls finns en billigare om Homepod i görningen.

Apple HomePod Pris vid test: 4382 kr.

Bästa pris just nu: 3727 kr